Διατροφή

Οι ευεργετικές ιδιότητες του σύκου στον οργανισμό μας -Πως να το καθαρίζουμε

Το σύκο αδιαμφισβήτητα, είναι ένα ακόμη καλοκαιρινό φρούτο, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, το οποίο δε πρέπει να λείπει από το τραπέζι μας. 

Ένα φρέσκο σύκο είναι περίπου 64 γραμμάρια και έχει 47 θερμίδες. Η κατανάλωσή του πιθανόν να συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού ενάντια σε μεγάλο αριθμό παθήσεων.

​Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, αποτρέποντας την εμφάνιση δυσκοιλιότητας, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης, αλλά και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Επιπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα σύκα καθιστούν το σύκο ισχυρό σύμμαχο στα διαβητικά άτομα, καθώς η κατανάλωσή του μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του διαβήτη, όταν φυσικά η πρόσληψή του γίνεται με μέτρο.

Το σύκο είναι πλούσιο:

Σε κάλιο συμβάλλει στη μείωση της υπέρτασης,

Σε ασβέστιο και φώσφορο βοηθά στη μείωση κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης,

Σε αντιοξειδωτικά έχει σαν αποτέλεσμα τη δέσμευση ελεύθερων ριζών και την προστασία του οργανισμού από τα διάφορα είδη καρκίνου,

Σε ω-3 λιπαρά οξέα βοηθά στη μείωση των τριγλυκεριδίων. Τα τριγλυκερίδια, όπως είναι γνωστό σε όλους μας, είναι ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από διάφορες ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος.

Τέλος, η κατανάλωση του σύκου πιθανόν να βοηθά στην καταπολέμηση σεξουαλικών δυσλειτουργιών, ενώ στην αρχαιότητα είχε χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Και πώς καθαρίζουμε το σύκο;

Ιδού:

https://www.youtube.com/watch?v=nboN-S1yttY&feature=emb_logo

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ