Διατροφή

Το μαγειρικό κόλπο που ενεργοποιεί την αντικαρκινική δράση του σκόρδου

Η διατροφική αξία του σκόρδου στον οργανισμό είναι γνωστή σε όλους.

Πρόκειται για μια υπερτροφή που χαρίζει μακροζωία, καθώς δρα κατά της γήρανσης, του καρκίνου, της κατάθλιψης, του εμφράγματος και των ιών, μεταξύ άλλων. Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον 400 χημικές ουσίες, οι οποίες του χαρίζουν στο λαχανικό ιδιότητες που θωρακίζουν τον οργανισμό.

Πώς, όμως, το σκόρδο χαρίζει τις θαυματουργές ιδιότητές του
Για να αξιοποιήσετε τα οφέλη του σκόρδου στο μαγείρεμα, πρέπει να κάνετε μία κίνηση πριν το μαγειρέψετε. Αφού το κόψετε κομματάκια ή το λιώσετε, χρειάζεται να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Ο χρόνος αυτός επιτρέπει σε ένα ένζυμο του σκόρδου να αναμειγνύεται και να αντιδρά με τα υπόλοιπα συστατικά και να παράγει την αλισίνη, όπως αναφέρει η Χριστίνα Οικονομίδου – Πιερίδου, Κλινική διατροφολόγος, διατροφολόγος, M.Sc. Nutritional Medicine, στο βιβλίο της Anticancer: Η προληπτική δύναμη των τροφών – Οδηγός διατροφής για να μειώσετε ον κίνδυνο του καρκίνου. Η αλισίνη σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου, ωστόσο, η θερμότητα καταστρέφει το ένζυμο που ευθύνεται για την παραγωγή της. Γι’ αυτό, λοιπόν, περιμένετε 10-15 λεπτά, πριν μαγειρέψετε το σκόρδο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...