Διατροφή

Θέλετε να διατηρήσετε τα μπαχαρικά φρέσκα για μήνες; Δείτε αυτές τις "χρυσές" συμβουλές!

Πολλές φορές, αν και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε δεν είναι πολύ καιρό στο ντουλάπι μας, ίσως να έχουν χάσει το άρωμα και τη γεύση τους... Εάν θέλουμε κανείς να διατηρήσει το έντονο άρωμά τους και την ντελικάτη τους γεύση για περισσότερο καιρό, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τις παρακάτω συμβουλές.

Πρόσεξε τη θερμοκρασία του χώρου που τα αποθηκεύεις
Το σύνηθες είναι να αποθηκεύουμε τα καρυκεύματα στο ντουλάπι πάνω ή δίπλα από την ηλεκτρική κουζίνα. Έτσι όμως, εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας του χώρου, υπογράφουμε την καταδίκη τους. Καλύτερα να τα τοποθετήσεις σε ένα ξηρό μέρος.

mpaxarika_anoigma

Προτίμησε τα μη αλεσμένα μπαχαρικά
Ο λόγος; Διατηρούνται για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα φρέσκα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα μύλο μπαχαρικών, ώστε να τα αλέθεις τη στιγμή που τα χρειάζεστε.

mpaxarika

Μην τα χρησιμοποιείτε κατευθείαν από το βαζάκι τους
Η αιτία κρύβεται πάλι πίσω από τη θερμοκρασία, που όπως είπαμε αποτελεί τον εχθρό των μπαχαρικών. Η υγρασία που προέρχεται από την κατσαρόλα ή το τηγάνι με το φαγητό που βράζει μπορεί πολύ εύκολα να αλλοιώσει την υφή τους. Καλύτερα να βγάζεις από τη συσκευασία την ποσότητα που χρειάζεσαι με ένα κουταλάκι και να τη ρίχνεις στο φαγητό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ