Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

ΕΟΦ: Νέος κατάλογος με φάρμακα σε έλλειψη

Οριακά αυξημένη είναι η λίστα των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), στον κατάλογο με τις ελλείψεις (για την ακρίβεια, στον κατάλογο με φάρμακα σε περιορισμένη διαθεσιμότητα) περιλαμβάνονται 234 σκευάσματα έναντι 233 που ήταν στον αμέσως προηγούμενο κατάλογο καθώς και 51 φάρμακα που εισάγονται μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) από 47 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από αυτά, τα 45 είναι αμιγώς νοσοκομειακά, τα 6 είναι σκιαγραφικά και τα 4 είναι εμβόλια. Τα υπόλοιπα είναι φάρμακα που διατίθενται από τα φαρμακεία και μη αποζημιούμενα σκευάσματα (ΜΗΣΥΦΑ).

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο ήταν σε έλλειψη 193 φάρμακα και τον Δεκέμβριο υπήρχε περιορισμένη διαθεσιμότητα για 109.

Αναφορικά με τις ελλείψεις, η εξήγηση του υπουργείου Υγείας είναι ότι πρόκειται για συνδυασμός προβλημάτων και στην παραγωγική διαδικασία αλλά και στην εμπορική διακίνηση. Υποστηρίζει δε η ηγεσία του υπουργείου πως η ενεργοποίηση της επιτροπής παρακολούθησης ελλείψεων, η λειτουργία του app για τις ελλείψεις και η συνεργασία με τους φορείς θα αποδώσουν καρπούς.

Δείτε τον κατάλογο του ΕΟΦ εδώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...