Υγεία

Ποιες πρόκειται να είναι οι καλύψεις του ασφαλιστηρίου για την έκτοπη κύηση – επέμβαση

Η έκτοπη ή εξωμήτριος κύηση είναι η περίπτωση κατά την οποία το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται εκτός της ενδομήτριας κοιλότητας, που είναι η φυσιολογική του θέση. Η συχνότερη θέση εντόπισης της εξωμητρίου εγκυμοσύνης είναι η σάλπιγγα σε ποσοστό που ανέρχεται σε 98%.

Η έκτοπη κύηση στα αρχικά στάδια δεν δίνει συμπτώματα, γεγονός που δυσκολεύει την έγκαιρη διάγνωσή της. Η γυναίκα έχει τα ίδια συμπτώματα με αυτά μιας φυσιολογικής κύησης όπως καθυστέρηση περιόδου, θετικό τεστ κύησης και ενδεχομένως κάποιες ασαφείς ενοχλήσεις στην κοιλιά (ναυτία, κράμπες, ζαλάδα).

Για τη διάγνωση της έκτοπης κύησης απαιτείται ο ποσοτικός προσδιορισμός της «ορμόνης της εγκυμοσύνης» (β-χοριακή γοναδοτροπίνη, β-HCG) σε συνδυασμό με τη διακολπική υπερηχογραφία και την κλινική εξέταση από τον γυναικολόγο.

Η αντιμετώπιση μπορεί να είναι συντηρητική (αναμονή), φαρμακευτική ή χειρουργική (λαπαροσκοπική επέμβαση) αναλόγως το στάδιο της εγκυμοσύνης.

 

 Ασφαλιστική κάλυψη 

 

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες αποζημιώνουν τις επεμβάσεις έκτοπης κύησης μετά από χρονική αναμονή 6 μηνών, αρκεί η ασφαλισμένη να μην ήταν έγκυος κατά την περίοδο σύναψης του συμβολαίου.

Εφόσον η ασφαλισμένη διαθέτει εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα, καλύπτονται οι διαγνωστικές εξετάσεις (υπερηχογράφημα) που θα ζητήσει ο γυναικολόγος, καθώς και το κόστος της επίσκεψης, αφού αφαιρεθεί το ποσοστό συμμετοχής.

Εφόσον η ασθενής νοσηλευτεί σε συμβεβλημένο νοσοκομείο, η ασφαλιστική εταιρία καλύπτει τα έξοδα της τροφής και του δωματίου, όπως επίσης τις αμοιβές χειρουργού και αναισθησιολόγου. Πρέπει παράλληλα να αναφέρουμε πως πιθανές εξετάσεις που πραγματοποιηθούν εντός του νοσοκομείου καλύπτονται πλήρως αφού συνδέονται άμεσα με την αιτία εισαγωγής.

Αν στην νοσηλεία συμμετέχει και άλλος ασφαλιστικός φορέας και καλύψει μέρος των εξόδων νοσηλείας, τότε μειώνεται το ποσό συμμετοχής ανάλογα με το διατεθέν ποσό.

Η ασφαλισμένη εφόσον περιλαμβάνεται στο νοσοκομειακό της πρόγραμμα, θα λάβει χειρουργικό επίδομα, το ύψος του οποίου καθορίζεται από την βαρύτητα της χειρουργικής επέμβασης όπως αυτή αναγράφεται στον αντίστοιχο πίνακα.

Σε κάθε περίπτωση η ασφαλισμένη καλό είναι να επικοινωνήσει με τη γραμμή υποστήριξης που διαθέτει η κάθε ασφαλιστική εταιρία για να λάβει πληροφορίες και σχετική καθοδήγηση  σχετικά με τις καλύψεις που δικαιούται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ