Υγεία

Άσθμα: Οι παράγοντες που το πυροδοτούν – Το προφίλ των ασθενών στην Ελλάδα

Ακούστε την κ. Μάτα Τσικρικά, Πρόεδρο της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, να επισημαίνει τα αίτια του σύγχρονου τρόπου ζωής που πυροδοτούν το άσθμα, καθώς και τους πιθανούς τρόπους διαχείρισης της πάθησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μόνο το 2019 από άσθμα υπέφεραν περίπου 262 εκατομμύρια άνθρωποι. Παράλληλα, την ίδια χρονιά προκλήθηκαν 455.000 θάνατοι. Οι ειδικοί, μάλιστα, προειδοποιούν ότι τα ποσοστά θα συνεχίσουν να αυξάνονται, φτάνοντας ακόμη και τα 400 εκατομμύρια περιστατικά έως το 2025, αν δεν ανακοπούν οι αυξητικές τάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι προφανές ότι παράγοντες του σύγχρονου τρόπου ζωής συμβάλλουν στο πρόβλημα, που απειλεί τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων παγκοσμίως. Η κ. Μάτα Τσικρικά, πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, υπογραμμίζει τον ρόλο της κατάλληλης θεραπευτικής προσέγγισης στη διαχείριση του προβλήματος και εξηγεί ποιοι παράγοντες ευνοούν την εμφάνιση άσθματος.

Ακούστε την να μιλά για το άσθμα στο podcast.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές