Υγεία

Έτσι θα ξέρετε ότι η καρδιά σας είναι υγιής - To τεστ της σκάλας

Η κατάσταση της καρδιάς είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για την υγεία ενός ατόμου. Πολλοί αισθάνονται άγχος επειδή δεν έχουν τρόπο να γνωρίζουν εάν η καρδιά τους λειτουργεί όντως καλά.

Γι’ αυτόν τον λόγο και κατόπιν μελέτης, δημιουργήθηκε ένα τεστ αξιολόγησης της λειτουργίας της καρδιάς χωρίς να χρειάζονται δαπανηρές ιατρικές εξετάσεις. Πρόκειται για το τεστ της σκάλας.

Τι είναι το τεστ της σκάλας

Το τεστ σκάλας παρουσιάστηκε από μια ομάδα ερευνητών στην Ισπανία. Η ιδέα είναι ότι ο χρόνος που χρειάζεσαι για να ανέβεις τέσσερις ορόφους αποκαλύπτει την κατάσταση της υγείας της καρδιάς σου και εάν θα πρέπει να κάνεις περαιτέρω εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ύστερα από σχετική έρευνα διαπιστώθηκε πως το να μπορεί κάποιος να ανέβει τέσσερις ορόφους με τις σκάλες σε λιγότερο από ένα λεπτό είναι μια καλή ένδειξη για την υγεία της καρδιάς. Όσοι χρειάζονται περισσότερο από 1,5 λεπτό ενδεχομένως να πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικούς για περαιτέρω αξιολόγηση.

Ανεξάρτητα από την άσκηση, η υγεία της καρδιάς είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα και πρέπει να φροντίζουμε για τη διατήρηση της βέλτιστης λειτουργίας του βασικότερου ζωτικού οργάνου μας. Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί παράγοντες που αξίζει να λάβετε υπόψη.

Η εξίσωση για μια υγιή καρδιά – Υγιεινή διατροφή συν άσκηση

Υγιεινή διατροφή σημαίνει: Μείωση των επεξεργασμένων τροφίμων και έμφαση σε προϊόντα ολικής αλέσεως. Μείωση στην πρόσληψη αλατιού που προκαλεί υπέρταση, αλλά και μείωση κορεσμένων λιπαρών που αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Η υψηλή χοληστερόλη συνδέεται με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.

Υπάρχουν κάποια πρότυπα διατροφής που η έρευνα έχει καθορίσει ότι βοηθούν στην υγεία της καρδιάς. Αυτά περιλαμβάνουν τη μεσογειακή διατροφή και τη δίαιτα DASH, μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, αλλά και με έμφαση στα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και στα άπαχα κρέατα όπως τα πουλερικά και τα ψάρια. 

Άσκηση σημαίνει: Τουλάχιστον 150 λεπτά γυμναστικής μέτριας έντασης κάθε εβδομάδα. Αυτό θα μπορούσε να επιμεριστεί σε 30 λεπτά αερόβιας άσκησης καθημερινά (περπάτημα, τζόκινγκ, ποδηλασία, κολύμπι, χορός κ.λπ.). Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε 75 λεπτά έντονης άσκησης την εβδομάδα ή να ακολουθείτε ένα μικτό πρόγραμμα και των δύο εντάσεων. Σε κάθε περίπτωση ο καθιστικός τρόπος ζωής συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ