Υγεία

Ιλαρά: Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα- Οι υγειονομικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Η έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς έχει προκαλέσει κρίση στην ασφάλεια της υγείας στην Ευρώπη, κυρίως όσον αφορά τα παιδιά παρόλο που αποτελεί μια ασθένεια που θεωρούνταν πως έχει παρέλθει οριστικά.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η Ευρώπη βιώνει σοβαρή έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς, που επανεμφανίζονται σε τέσσερις χώρες, ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα.

 

Ποιους αφορά και για ποιους δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

 

Σύμφωνα με το newpost.gr, αποτέλεσμα είναι να έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές της χώρας μας, καθώς αυξάνονται μαζί και τα περιστατικά λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

Ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο MEGA, εξηγεί ότι η έξαρση της ιλαράς αφορά αποκλειστικά εκείνους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Μόνο τα εμβόλια μπορούν να προστατεύσουν τον ανθρώπινο οργανισμό από τον ιό της ιλαράς εφ’ όρου ζωής.

Όπως είπε ο ίδιος, η ιλαρά είναι ίσως το πιο μεταδοτικό νόσημα που έχουμε δει στον πλανήτη, ενώ όσοι έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό κατά της ιλαράς είναι καλυμμένοι εφ’ όρου ζωής.

«Το εμβόλιο της ιλαράς γίνεται στα παιδιά και καλύπτει και τις μαγουλάδες και την ερυθρά. Η πρώτη δόση γίνεται στους 12 μήνες και μετά από 24 μήνες η δεύτερη δόση», είπε.

 

Οι επιπτώσεις στην υγεία

 

Ιδιαίτερα, ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους, καθώς μπορούν να νοσήσουν από ιλαρά ανά πάσα στιγμή με σοβαρές επιπλοκές.

Το εμβόλιο προσφέρει 99% κάλυψη, επισημαίνει και υπογραμμίζει πως η ιλαρά είναι ένα νόσημα που μπορεί να φέρει βαριές επιπλοκές, όπως εγκεφαλίτιδα, πνευμονία και ωτίτιδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ