Υγεία

Κορονοϊός: Σαρώνει η μετάλλαξη Pirola – Αύξηση των διασωληνώσεων

Αύξηση των κρουσμάτων της υποπαραλλαγής «Pirola» σε 163 από 140 καταγράφτηκε το διάστημα 13 Νοεμβρίου – 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν σε 42 από 41 στην προηγούμενη καταγραφή που αφορά σε κρούσματα κοροναϊού.

Οι θάνατοι από τον κορονοϊό στη χώρα μας μειώθηκαν στους 27 από 50, όπως ανέφερε ο ΕΟΔΥ κατά την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων.

Επίσης καταγράφεται ένας νέος θάνατος από γρίπη.

Λοιπά στοιχεία

-H θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρέμεινε σε σταθερά επίπεδα.

-O αριθμός των εισαγωγών παρουσίασε μείωση 11% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

-O αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

-Kαταγράφηκαν 27 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 84 έτη.

-Την εβδομάδα 44 η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (56%), ακολουθούμενη από την EG.5 (18%) και την ΧΒΒ.1.16 (12%).

-Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 163 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86 (Όμικρον), με ημερομηνίες λήψης δείγματος από 05 Σεπτεμβρίου έως 03 Νοεμβρίου.

-Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του κοροναϊού σε τρεις από τις εννιά περιοχές που ελέγχθηκαν.

-Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει κάτω του 10%.

-Από την εβδομάδα 40/2023 έως την εβδομάδα 46/2023 νοσηλεύτηκαν 4 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 3 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ