Υγεία

Επανάσταση στον τομέα της υγείας: Συσκευή σε μέγεθος χαπιού παρακολουθεί την αναπνοή και την καρδιακή δραστηριότητα

Η συσκευή που δημιουργήθηκε από ερευνητές στις ΗΠΑ και έχει μέγεθος χαπιού, μπορεί να παρακολουθεί την αναπνοή και τον καρδιακό ρυθμό από το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος. Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να παρέχει έναν απλό και βολικό τρόπο φροντίδας για ανθρώπους που κινδυνεύουν από υπερβολική δόση οπιοειδών.

«Αυτή η συσκευή μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση και την παρακολούθηση πολλών καταστάσεων υγείας χωρίς να απαιτούνται επισκέψεις στο νοσοκομείο, γεγονός που μπορεί να καταστήσει την υγειονομική περίθαλψη πιο προσιτή για τους ασθενείς», δήλωσε ο Τζιοβάνι Τραβέρσο, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και αναπληρωτής καθηγητής μηχανολογίας στο ΜΙΤ και γαστρεντερολόγος στο νοσοκομείο Brigham and Women’s. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ertnews.gr

Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει μια σειρά συσκευών που μπορούν να καταποθούν. Σε αντίθεση με τις εμφυτεύσιμες συσκευές, όπως οι βηματοδότες, οι συσκευές που καταπίνονται είναι εύκολες στη χρήση και δεν απαιτούν χειρουργική επέμβαση. Για παράδειγμα, οι γιατροί χρησιμοποιούν κάμερες σε μέγεθος χαπιού για τη διενέργεια κολονοσκόπησης, μια διαδικασία που παραδοσιακά διεξάγεται σε νοσοκομειακό περιβάλλον.

«Οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να παίρνουν χάπια και το κόστος της χρήσης των συσκευών που καταπίνονται είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι οι παραδοσιακές ιατρικές εξετάσεις», εξήγησε ο Μπέντζαμιν Πλες, συν-συγγραφέας της μελέτης και ιδρυτής της Celero Systems, μιας εταιρείας ιατρικών συσκευών στη Μασαχουσέτη.

Το VM Pill, όπως ονομάζεται η νέα συσκευή, ανιχνεύει τις μικρές δονήσεις του σώματος που σχετίζονται με την αναπνοή και την καρδιακή δραστηριότητα. Οι ερευνητές χορήγησαν το χάπι στους χοίρους και στη συνέχεια τους έδωσαν μια δόση φεντανύλης, ένα ισχυρό οπιοειδές που μπορεί να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια στους ανθρώπους. Η συσκευή μέτρησε σε πραγματικό χρόνο τον ρυθμό αναπνοής των χοίρων και ειδοποίησε τους ερευνητές, οι οποίοι κατάφεραν να αναστρέψουν την υπερδοσολογία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ