Υγεία

Το ρομποτικό σύστημα «Da Vinci Xi» στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

‘Οπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, φέτος τον Ιούλιο ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του συστήματος ενώ μετά το τέλος όλων των τεχνικών ελέγχων, διενεργήθηκε με απόλυτη επιτυχία, η πρώτη ρομποτική επέμβαση ,αφαίρεση κάτω λοβού του δεξιού πνεύμονα σε ασθενή 47 ετών, σύμφωνα με την ερτ

Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς ήταν ομαλή και εξήλθε από το νοσοκομείο σε τρεις ημέρες.

Η επέμβαση, προστίθεται στην ανακοίνωση, υπήρξε η πρώτη θωρακοχειρουργική επέμβαση με ρομποτικό σύστημα που γίνεται σε στρατιωτικό / δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη διενεργηθεί πέντε ακόμα χειρουργικές επεμβάσεις στο θώρακα και πέντε ουρολογικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η ρομποτική χειρουργική, με τη χρήση του «Da Vinci Xi» χαρακτηρίζεται ως ελάχιστα επεμβατική τεχνική, ακριβής, τρισδιάστατη, με μεγάλο εύρος κινήσεων στα εργαλεία, με ελάχιστη απώλεια αίματος και με μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του γρηγορότερα και σε καλύτερη φυσική κατάσταση, καταλήγει η ανακοίνωση.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή