Υγεία

Πλεύρης: Στο Σπηλιοπούλειο η πρώτη δομή Ανακουφιστικής Φροντίδας

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης βρέθηκε στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ», όπου θα λειτουργήσει η πρώτη δημόσια δομή Ανακουφιστικής φροντίδας. Με πρόσφατο νόμο, το Υπουργείο Υγείας θέσπισε σύστημα παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας, ενώ παράλληλα συστήνεται το Εθνικό Μητρώο ασθενών ανακουφιστικής φροντίδας υγείας. 

Στόχος είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας».

Αυτό το νέο σύστημα, συνδυαστικά με τις λοιπές υφιστάμενες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εστιάζει και εξυπηρετεί τις εξειδικευμένες ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά την επίσκεψή του στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η Αγία Ελένη», δήλωσε ότι:

«Η χώρα μας έχει αποκτήσει πλαίσιο ανακουφιστικής φροντίδας και πλέον πρέπει να αποκτήσει και τις δομές. Θέλουμε το Σπηλιοπούλειο «η Αγία Ελένη» να είναι η πρώτη δημόσια δομή για ανακουφιστική φροντίδα, ώστε οι συνάνθρωποι μας να μπορούν να έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται όταν βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Η ανακουφιστική φροντίδα απευθύνεται σε πάνω από 300.000 άτομα. Ήδη έχουν αναπτυχθεί κάποιες ιδιωτικές δομές. Τώρα δημιουργείται και το πλαίσιο για να το επεκτείνουμε σε όλα τα επίπεδα. Το Σπηλιοπούλειο θα υπάρξει υπόδειγμα στην πορεία, μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ