Υγεία

Φαρμακευτικοί σύλλογοι: «Παράνομες» οι δυσφημίσεις φαρμακείων ότι διαθέτουν «ελλειπτικά φάρμακα»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Iatropedia.gr και τη Γιάννα Σουλάκη,τα εν λόγω φαρμακεία προχώρησαν σε… διαφημιστικές καταχωρήσεις στα social media, ότι διαθέτουν ορισμένα ελλειπτικά φάρμακα και μάλιστα σε απεριόριστες ποσότητες.

Aπό την πλευρά των φαρμακοποιών, τον κώδωνα του κινδύνου για παράνομες ενέργειες κρούει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας (ΦΣΠ).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν, εντοπίστηκαν φαρμακεία οι ιδιοκτήτες των οποίων, εκμεταλλευόμενοι τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, αποφάσισαν να επωφεληθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ανακοίνωσή του ο ΦΣΠ υπενθυμίζει στα μέλη του ότι η διαφήμιση αποτελεί «παράβαση των κανόνων της φαρμακευτικής δεοντολογίας και διώκεται πειθαρχικά».

«Τα φάρμακα δεν είναι «εμπορεύματα» για να τα διαφημίζουμε! Παρακαλούμε λοιπόν να είστε προσεκτικοί και να σκέφτεστε αυτό που κάνετε πριν το κάνετε!», αναφέρει ο Σύλλογος των Φαρμακοποιών στης Πιερίας.

Στην ιστοσελίδα του μάλιστα ο ΦΣΠ τονίζει πως με βάση τις ισχύουσες διατάξεις:

«Δεν επιτρέπεται η με οιονδήποτε τρόπο διαφήμιση του φαρμακείου δια διαφημιστικών-χορηγούμενων καταχωρήσεων σε ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, ιστοσελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και στο διαδίκτυο εν γένει, στις οποίες προβάλλεται και διαφημίζεται αποκλειστικά και μόνο το φαρμακείο (αδιαφόρως αν προβάλλεται/διαφημίζεται το φυσικό κατάστημα φαρμακείου ή το ηλεκτρονικό κατάστημα)».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...