Υγεία

Κορονοϊός: Ξεκινούν τα ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών έως 4 ετών

Η χώρα μας έχει παραλάβει τα εμβόλια της Pfizer για τον εμβολιασμό παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας. Οι δόσεις των εμβολίων για τα μικρά παιδιά είναι μικρότερες. Tο εμβόλιο της Pfizer θα χορηγείται σε τρεις δόσεις των 3 μικρογραμμαρίων η κάθε μία. Οι πρώτες δύο δόσεις συνιστάται να δίνονται με διαφορά τριών εβδομάδων και η τρίτη να χορηγείται το νωρίτερο 8 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους θα ανοίξει τις πρωινές ώρες αύριο, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, για τον προγραμματισμό ραντεβού και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα εμβόλια αυτά, θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε υπόψη τα τρέχοντα επιδημιολογικά και λοιπά επιστημονικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία ο κίνδυνος σοβαρής νόσου Covid σε υγιή παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών είναι χαμηλός. Δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα η πιθανότητα νοσηλείας και επιπλοκών λόγω νόσου Covid είναι μεγαλύτερη σε παιδιά με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών με υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή. Επιπλέον, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο όποιος κίνδυνος σε τυχόν νέο επιδημικό κύμα από την παρούσα ή από νέες παραλλαγές του ιού, παρέχεται η δυνατότητα εμβολιασμού σε υγιή παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας μετά από σύμφωνη ιατρική γνώμη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ