Υγεία

Η εξίσωση που σου λέει ακριβώς πόσο νερό πρέπει να πίνεις

To ότι πρέπει να πίνεις πολύ νερό δεν είναι κάτι που ακούς για πρώτη φορά. Δεν είναι θέμα επιβίωσης αλλά υγείας. Το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό και , όσο γρήγορα μπορεί να πιείς ένα ποτήρι νερό, τόσο γρήγορα μπορεί να το αποβάλλει το σώμα σου. Πόσο νερό όμως πρέπει τελικά να πίνεις; Είναι τα 10 ποτήρια αρκετά μέσα στην ημέρα για να διατηρήσουν το σώμα σου στην ιδανική του κατάσταση; Και πόσο από αυτό το νερό φτάνει στην επιδερμίδα σου; Ας αρχίσουμε με την ποσότητα του νερού…

Συμφωνα με το Queen.gr, h ιδανική ποσότητα νερού για εσένα, ισούται όσο το βάρος σου όταν το διαιρέσεις με το 30. Αν δηλαδή είσαι 70 κιλά η εξίσωση είναι 70 ÷ 30 = 2,3. Ιδανικά λοιπόν, θα πρέπει να πιείς δυόμιση περίπου λίτρα νερό για να είσαι επαρκώς ενυδατωμένη και υγιής. Μπορεί να σου φαίνονται πολλά, αλλά δεν είναι, κυρίως αν αναλογιστείς το πόσο εύκολα αποβάλλει το σώμα μας νερό, ακόμα και τον χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν φτάνει όμως όλη αυτή η υγρασία στην επιδερμίδα σου. Ναι, ΞΕΚΑΘΑΡΑ (με κεφαλαία), το νερό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο για την καλή υγεία και εμφάνιση του δέρματος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και λίγη επιπλέον ενυδάτωση η επιδερμίδα σου. Αν έφτανε μόνο το νερό, δεν θα υπήρχαν τόσες ενυδατικές κρέμες στην αγορά.

 

Μαζί με την επαρκή κατανάλωση νερού λοιπόν, η οποία θα σου κάνει γενικά καλό, πρέπει να βάλεις στη ρουτίνα σου και μία πολύ καλή ενυδατική κρέμα, που θα κάνει ειδικά καλό στο δέρμα σου. Αυτό βέβαια γεννά ένα άλλο ερώτημα: Ποια είναι μία καλή ενυδατική κρέμα. Δεν υπάρχει μία κρέμα για όλες, γιατί δεν έχουμε όλες την ίδια επιδερμίδα. Επειδή όμως μιλάμε για ενυδάτωση αυστηρά σήμερα, θα στρέψω την προσοχή σου στο υαλουρονικό οξύ.

Όπως ίσως ξέρεις, το υαλουρονικό οξύ μπορεί και δεσμεύει ως και χίλιες φορές το βάρος του σε νερό, πράγμα που το κάνει έναν πραγματικό super hero ενυδάτωσης. Αν λοιπόν θέλεις να βάλεις στη ρουτίνα σου λίγη επιπλέον δροσιά και υγρασία, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα από τα παρακάτω προϊόντα με υαλουρονικό οξύ… Και φυσικά να πίνεις όσο νερό χρειάζεται το σώμα σου. Καλό ΣΚ Queen!

Ορός εμπλουτισμένος με δύο είδη υαλουρονικού οξέος. Διεισδύει στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας παρέχοντας ενυδάτωση και μείωση των ρυτίδων.

Υφασμάτινη μάσκα προσώπου, που προσφέρει στην επιδερμίδα βαθιά ενυδάτωση χάρη στον ισχυρό συνδυασμό υαλουρονικού οξέος και προβιοτικού νερού Life Plankton.

Εμπλουτισμένο serum σε πρε- και προβιοτικά, σύμπλεγμα WaterPatch, τρεις τύπους υαλουρονικού οξέος και θρεπτικά συστατικά από θαλάσσια άλγη, προσφέρει 48ωρη ενεργή ενυδάτωση και διατηρεί το μικροβίωμα της επιδερμίδας.

Eπανορθώνει και «γεμίζει» την επιδερμίδα αποκαθιστώντας τον ενυδατικό φραγμό του δέρματος και ενεργοποιώντας την κυτταρική ανάπλαση.

Η επιδερμίδα ενυδατώνεται εντατικά, οι ρυτίδες μειώνονται και η λάμψη ενισχύεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ