Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Αλτσχάιμερ: Ποιες είναι οι τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο

Ο εγκέφαλoς αποτελεί το πιο σημαντικό όργανο του σώματός.

Σύμφωνα με το ratpack.gr, κάνει την καρδιά σας να χτυπά, τους πνεύμονες να αναπνέουν και όλα τα συστήματα στον οργανισμό σας να λειτουργούν αποτελεσματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να τον διατηρείτε στη βέλτιστη κατάσταση, μέσω υγιεινής διατροφής.

Σύμφωνα με έρευνα υπάρχουν ορισμένες τροφές με αρνητικές επιδράσεις στον εγκέφαλο, που επιδρούν στη μνήμη και στη διάθεση και αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας.

Δείτε βίντεο του Healthy Lifestyle:

Η επιστήμη προβλέπει ότι η άνοια θα έχει προσβάλλει περισσότερο από 65 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Ευτυχώς, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισής της, μειώνοντας ορισμένες τροφές, ακόμα και αποκλείοντάς τες από τη δίαιτά σας.

Δες παρακάτω ποιες είναι αυτές οι βλαβερές τροφές:

  • ΑΛΚΟΟΛ
  • ΨΑΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ
  • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ
  • ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ
  • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...