Υγεία

Συνταγογράφηση ανασφάλιστων: Τι δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Από την 1η Ιουλίου τίθεται σε ισχύ η υποχρεωτική συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες αποκλειστικά από ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ζητά την κατάργηση του μέτρου.

«Οι ιδιώτες ιατροί είναι ίσοι με τους συναδέλφους τους των δημοσίων δομών ενώ στους ανασφάλιστους ασθενείς πρέπει να αναγνωρίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας» αναφέρει.

Το μέτρο της υποχρεωτικής συνταγογράφησης από ιατρούς δημόσιων δομών, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, «θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ανασφάλιστων πολιτών ενώ θα επιβαρύνει σημαντικά τα νοσοκομεία, την κρίσιμη αυτή περίοδο που αναμένεται κορύφωση του πανδημικού κύματος».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει ότι «η μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει αναδείξει την ανάγκη για μία ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τη συμμετοχή των γιατρών της γειτονιάς. Επιπρόσθετα, ο αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση των ιδιωτών ιατρών αντιτίθεται στον νόμο περί ισοτιμίας της υπογραφής των ιατρών».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...