Μίνα Γκάγκα
Υγεία

Ευλογιά των πιθήκων: Κατηγορηματική η Γκάγκα-"Δεν εξετάζουμε γενικό εμβολιασμό"

Ξεκάθαρη και κατηγορηματική ότι κανείς δεν συζητά για εμβολιαστικό πρόγραμμα στον πληθυσμό όσον αφορά την ευλογιά των πιθήκων εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ «οι εικόνες που βλέπουμε με τα εξανθήματα είναι οι ακραίες. Γενικά η νόσος δεν έχει κακή πρόγνωση και η μεταδοτικότητά της είναι πολύ χαμηλή. Δηλαδή έχουμε 20 μέρες περίπου και δεν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα. Αντίθετα ο κορονοϊός ξεκίνησε τη μια μέρα και στις 10 μέρες είχαμε χιλιάδες κρούσματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζοντας για την ευλογιά των πιθήκων η κυρία Γκάγκα είπε ότι «καταρχήν είναι πολύ εύκολο να δεις που βγαίνει εξάνθημα, δεν έχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα και πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Δεν είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις, άρα προσέχουμε χωρίς να έχουμε άγχος» διευκρινίζοντας ότι στενή επαφή σημαίνει πολλή ώρα κοντά στον ασθενή.

Όσο για τον αν θα υπάρξει εμβολιαστικό πρόγραμμα για τον πληθυσμό είπε ότι «ακόμα ούτε το CDC ούτε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν συζητά κάτι τέτοιο για τον γενικό πληθυσμό. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι για τους ασθενείς και τους οικείους τους όπως επίσης και τους γιατρούς και το προσωπικό που έρχονται σε επαφή μαζί τους ή που ελέγχουν τα δείγματα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ