Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Λινού για νέα μετάλλαξη: «Συνδυάζει τα χειρότερα χαρακτηριστικά της Δέλτα και της Όμικρον» (βίντεο)

Στο ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, η οποία συνδυάζει χαρακτηριστικά της Δέλτα και της Όμικρον, αναφέρθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στο MEGA, η κ. Λινού είπε πως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μία γενική αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο έχει ξεκινήσει μία συζήτηση στη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία πρόσφατα και στην Ινδία για το τι συμβαίνει και δεν μειώνονται τα κρούσματα και επίσης να αυξάνονται αυτά με τα ήπια συμπτώματα.

Νέα μετάλλαξη

Αυτό έχει οδηγήσει σε μία αγωνία μήπως και υπάρχει ήδη μία νέα μετάλλαξη, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

«Έχουν υπάρξει συζητήσεις πρόσφατα για έναν συνδυασμένο είδος του ιού, που συνδυάζει τα χειρότερα χαρακτηριστικά, της Δέλτα και της Όμικρον. Δεν ξέρουμε αν αυτό θα επιβεβαιωθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λινού.

Ολοκληρώνοντας, επισήμανε πως είναι σημαντικό να προσέξουμε ποια μέτρα θα κρατήσουμε και ποια όχι, με την ίδια να λέει πως επιθυμεί να μείνει η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους και σε όσους δεν είναι εφικτό αυτό, να υπάρχει μειωμένη πληρότητα.

<iframe src="https://www.megatv.com/embed/?p=2020632184" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen scrolling="no" width="560" height="315"></iframe>

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...