Υγεία

Σαρηγιάννης: Κοντά στο Πάσχα θα έχουμε 2.000 κρούσματα

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι αρχές Απριλίου τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν στις 10.000 και κοντά στο Πάσχα θα μειωθούν στις 2.000 γιατί – όπως είπε – «ο καιρός βοηθάει στο θέμα της αερογενούς μετάδοσης, του κοροναϊού».

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι «η μείωση του ρυθμού εμβολιασμού είναι λάθος, επειδή σε ένα μήνα δεν θα λήξουν όλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θα συνεχίσουμε με 60 νεκρούς την ημέρα»

Θα συνεχίσουμε με 60 νεκρούς την ημέρα, υπερβολικά μεγάλος αριθμός. Και είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι, ενώ μπορούν να σωθούν όλοι, τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εκτιμάται επίσης ότι και «οι διασωληνώσεις θα μειωθούν, σε 350 αρχές Μαρτίου και θα συνεχιστεί η πτώση».

Γεωργία Γκιούλα: «Ο κορονοιός δεν θα φύγει σε ένα μήνα»

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, από την ίδια εκπομπή επισημαίνει ότι «δεν θα απελευθερωθούμε μαγικά από τον κοροναϊό, αν και καθημερινά ως και 15.000 νοσούντες προστίθενται στην συλλογική ανοσία».

«Πιστεύουμε ότι κοροναϊός  θα γίνει σαν τον ιό της γρίπης, πιθανό λοιπόν ετησίως να χρειαστεί να εμβολιαζόμαστε και για τους δύο λόγους ενώ τον επόμενο χειμώνα μάλλον δεν θα υπάρχει ακόμα το αναμενόμενο «διπλό», είπε η Γεωργία Γκιούλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...