Υγεία

Γαλλία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού – 61.340 σε ένα 24ωρο

Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην Γαλλία ξεπέρασε τους 120.000 νεκρούς. Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα δεδομένα της γαλλικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, 133 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο δείκτης επίπτωσης στην Γαλλία βρίσκεται στα 448 κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με 2.608 ασθενείς με την COVID-19 να βρίσκονται στα νοσοκομεία, αρκετές περιφέρειες, ανάμεσά τους η Ιλ-ντε-Φρανς, όπου υπάγεται διοικητικά το Παρίσι, ενεργοποίησαν εκ νέου τον λεγόμενο «λευκό κώδικα», για να αυξηθεί το διαθέσιμο προσωπικό και να καταστούν περισσότερες κλίνες διαθέσιμες στα νοσοκομεία.

Στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 το 75,8% του πληθυσμού και πάνω από 12 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει αναμνηστικές δόσεις. Όμως ο Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου της χώρας, τόνισε χθες Τετάρτη στη γαλλική Γερουσία ότι περίπου 400.000 ασθενείς στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 80 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί εν μέσω του πέμπτου κύματος. Ακόμη, ο κ. Ντελφρεσί εκτίμησε πως δεν αποκλείεται να χρειαστεί και τέταρτη δόση των εμβολίων για την COVID-19, με δεδομένο ότι εντοπίζονται νέες παραλλαγές του ιού με πολλαπλές μεταλλάξεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ