Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Ομολογία! Διευθύνων Σύμβουλος BioNTech: Θα χρειαστούμε νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού-Ετήσιοι εμβολιασμοί σαν την γρίπη

Ο Uğur Şahin, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας BioNTech, που αναπτύσσει ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters σήμερα: «Θα χρειαστούμε ένα νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το πραγματικό ερώτημα είναι πότε θα χρειαστούμε ένα νέο εμβόλιο».

Προ ημερών είχε δηλώσει πως Τα εμβόλια Covid-19 παρέχουν προστασία έως και 9 μήνες

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech λέει ότι είναι δυνατή η γρήγορη προσαρμογή του εμβολίου για το Omicron

Η BioNTech της Γερμανίας θα πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόσει το εμβόλιό της για τον κορονοϊό σχετικά γρήγορα ως απάντηση στην εμφάνιση της παραλλαγής Omicron, δήλωσε συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλός της, Ugur Sahin, στο συνέδριο του Reuters Next σήμερα Παρασκευή.

Ο Σαχίν είπε επίσης ότι τα εμβόλια θα πρέπει να συνεχίσουν να παρέχουν προστασία έναντι σοβαρών ασθενειών, παρά τις μεταλλάξεις. Η BioNTech και η Pfizer Inc παρήγαγαν μαζί ένα από τα πρώτα εμβόλια κατά του COVID-19.

«Αυτή η παραλλαγή δύναται να μπορεί να μολύνει εμβολιασμένα άτομα. Αναμένουμε ότι τα μολυσμένα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα εξακολουθήσουν να προστατεύονται από σοβαρές ασθένειες», είπε ο Σαχίν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech είπε επίσης ότι οι μεταλλάξεις στον ιό σήμαιναν ότι ήταν πιο πιθανό να γίνουν πιθανοί ετήσιοι εμβολιασμοί, όπως συμβαίνει με την εποχική γρίπη.

Πολλά παραμένουν άγνωστα για το Omicron, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη νότια Αφρική τον περασμένο μήνα...

Ο Şahin έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

"Είμαστε βέβαιοι ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί και όσοι έχουν λάβει αναμνηστικές δόσεις θα έχουν επαρκή προστασία από το να αρρωστήσουν σοβαρά από τον κορονοϊό. Μπορεί επίσης να παρέχεται προστασία έναντι άλλων τύπων της νόσου, θα μάθουμε σε λίγες εβδομάδες.

Έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε γρηγορότερα το εμβόλιο του κορονοϊού.

Η νέα παραλλαγή έφτασε νωρίτερα από ό,τι περίμενα. Περίμενα να έρθει του χρόνου.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί έχουν επαρκή προστασία από σοβαρές ασθένειες από τη νέα παραλλαγή, αλλά πιστεύουμε ότι ναι"

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...