Υγεία

Η Johnson & Johnson προτείνει ενισχυτική δόση του εμβολίου της έως έξι μήνες μετά την πρώτη

Πολλές απορίες υπάρχουν ι γύρω από την αναγκαιότητα ή μη χορήγησης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της Johnson & Johnson. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ θα αποφασίσει, ύστερα από σχετική ψηφοφορία, εάν θα συστήσει ενισχυτική δόση για τους 18 και άνω.

Πριν από ένα 24ωρο, η επιτροπή συνεδρίασε κι αποφάσισε, για λογαριασμό του FDA, να δώσει εξουσιοδότηση ώστε να χορηγείται η μισή ενισχυτική δόση του εμβολίου της Moderna, τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Αντιπρόσωποι της εταιρείας Johnson & Johnson παρουσίασαν το αίτημά τους την Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι η δεύτερη δόση θα πρέπει να δίνεται είτε δύο είτε έξι μήνες μετά την πρώτη, ώστε να ενισχύοντα τα αντισώματα και να χτίζεται τοίχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναμένεται σε λίγες ώρες να αποφασιστεί εάν η Johnson & Johnson θα χορηγεί ενισχυτική δόση στους 18 και άνω.

Όπως έγραφαν οι New York Times, οι ειδικοί εμφανίζονταν επιφυλακτικοί απέναντι στην αίτηση της Johnson & Johnson να εξασφαλίσει άδεια για την αναμνηστική δόση.

Η χαμηλή, σε σχέση με τα mRNA εμβόλια, προστασία της Johnson & Johnson απέναντι στον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του, αποτέλεσε μια βάση για να χτιστεί η επιφυλακτικότητα του αμερικανικού οργανισμού.

Η συνεδρίαση των ειδικών του αμερικανικού οργανισμού θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό 15 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ που έχουν λάβει το μονοδοσικό σκεύασμα και ετοιμάζονται να κάνουν τη δεύτερη ενισχυτική δόση. Είναι πιθανό να τους γίνει σύσταση ώστε να χρησιμοποιήσουν το σκεύασμα άλλης εταιρείας (Pfizer ή Moderna) για τη λεγόμενη αναμνηστική δόση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ