Υγεία

Πονοκέφαλος: Πριν πάρετε κάποιο παυσίπονο πιείτε πρώτα νερό

Πολλοί έχουν τη συνήθεια να πιάνουν αμέσως το κουτί με τα παυσίπονα στο πρώτο σημάδι οποιουδήποτε πόνου.

Το πρόβλημα είναι ότι ο πονοκέφαλος μπορεί να μην απαιτεί παυσίπονο εκείνη τη στιγμή. Πρέπει πρώτα να καταλάβουμε από πού προέρχεται κάθε φορά ο πόνος και να αντιμετωπίζουμε το σύμπτωμα και όχι την αιτία.

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας προτείνουν να κάνετε ένα απλό βήμα για να μειωθεί ο πονοκέφαλος προτού φτάσετε να πάρετε παυσίπονο.

Πρώτα απ’ όλα πιείτε νερό, διότι μπορεί απλά να είστε αφυδατωμένοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η OnePoll εκ μέρους της Essentia Water διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι τείνουν να παίρνουν παυσίπονο για τη θεραπεία συμπτωμάτων που σχετίζονται συνήθως με την αφυδάτωση, αντί να πιούν ένα ποτήρι νερό.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 63% των ανθρώπων τείνουν να παίρνουν αμέσως παυσίπονο στην πρώτη δυσφορία που θα νιώσουν γενικά. Και αυτό είναι και το βασικό που κάνουν πολλοί από αυτούς για τον πονοκέφαλο. Συγκεκριμένα:

  • το 43% των ανθρώπων είπε ότι παίρνει επιτόπου παυσίπονο
  • μόνο το 16% είπε ότι πίνει πρώτα ένα ποτήρι νερό

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο πονοκέφαλος και άλλα κοινά συμπτώματα αφυδάτωσης συχνά υποχωρούν αν πιείτε νερό για να ενυδατωθεί ο οργανισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Συχνά όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι ή ότι ξεκινάει πονοκέφαλος, νομίζουμε ότι πρέπει να φάμε κάτι ή να ανοίξουμε το συρτάρι με τα φάρμακα. Αλλά αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά είναι να ενυδατωθούμε”, δήλωσε η σύμβουλος της Essentia Water Health & Wellness, δρ. Dana Cohen. «Οι ερευνητές εικάζουν ότι αυτές οι κακές επιπτώσεις είναι το ενσωματωμένο ‘σύστημα συναγερμού’ του εγκεφάλου, που μας ενημερώνει ότι το σώμα μας χρειάζεται ενυδάτωση το συντομότερο δυνατόν».

Τα συμπτώματα αφυδάτωσης είναι πολύ κοινά

Τα κοινά συμπτώματα αφυδάτωσης είναι:

  • Πονοκέφαλος
  • Ζαλάδα
  • Ξηροστομία ή ξηροδερμία
  • Κόπωση
  • Δυσκοιλιότητα
  • Δυσπεψία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος άνθρωπος βιώνει δύο πονοκεφάλους, τρεις μυϊκές κράμπες και δύο επεισόδια ζαλάδας κάθε εβδομάδα. Αυτά είναι όλα κοινά συμπτώματα χρόνιας αφυδάτωσης.

Εάν παίρνετε τακτικά παυσίπονα για να περιορίσετε τα συμπτώματα αυτά, χωρίς να πίνετε αρκετό νερό, δεν αντιμετωπίζετε την αιτία και τα συμπτώματα θα συνεχίζουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...
Οπλικά συστήματα 0

Φορητές κυψέλες καυσίμου στις Ελληνικές ΕΔ! Τι είναι και γιατί αποτελούν σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος στο πεδίο της μάχης;

Οι ΕΔ μας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση με την απόκτηση φορητών κυψελών καυσίμου, αφού αυτές έχουν πληθώρα αξιόπιστων...