Υγεία

Η Ιταλία δοκιμάζει να παράξει το "Sputnik V " μέχρι το τέλος του 2021

Η Ιταλία ξεκίνησε την παραγωγή της πρώτης δοκιμαστικής παρτίδας του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V», σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στο TASS η ελβετοϊταλική εταιρεία Adienne Pharma & Biotech.

«Έχουμε ξεκινήσει την παραγωγή μιας δοκιμαστικής παρτίδας, η οποία θα υποβληθεί σε εσωτερική αναθεώρηση για να διαπιστωθεί η ασφάλειά της», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη υποχρέωση. Μετά την εσωτερική αξιολόγηση, η εταιρεία θα παράγει μια παρτίδα, που θα υποβάλει μαζί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, ώστε να λάβει έγκριση προς πώληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στα τέλη Μαρτίου, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων συμφώνησε να ξεκινήσει την παραγωγή του «Sputnik V» μέσω της Adienne Pharma & Biotech. Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Antonio Di Naro δήλωσε στο TASS ότι το εμβόλιο θα «πέσει» στην αγορά της χώρας από τα τέλη του 2021, αφού περάσει πρώτα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες πιστοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Θυμίζεται πως το «Sputnik V» δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ