Υγεία

Άνθρωποι με άσθμα έχουν μικρότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν με covid19

Αρκετοί άνθρωποι με άσθμα ανησυχούν στην διάρκεια της πανδημίας ότι λόγω της αναπνευστικής πάθησής τους, μπορεί να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να αρρωστήσουν σοβαρά από την νόσο Covid-19.

Nέα αυστραλιανή επιστημονική μελέτη, ωστόσο, έρχεται να καθησυχάσει αυτούς τους φόβους, επιβεβαιώνοντας ότι δεν συντρέχει αυξημένος κίνδυνος.
Το βασικό συμπέρασμα, μάλιστα, είναι ότι οι άνθρωποι με άσθμα έχουν μικρότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν με Covid-19 και, αν αυτό συμβεί, η πιθανότητα να αποδειχθεί η νόσος βαριά ή θανατηφόρα γι' αυτούς είναι ίδια με τον γενικό πληθυσμό. 

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας George της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανέλυσαν και αξιολόγησαν τα στοιχεία 57 ερευνών που αφορούσαν συνολικά 587.280 ανθρώπους, διεθνώς.

Την ίδια ώρα, μία νέα παραλλαγή του κορονοϊού, που ονομάστηκε Β.1.256, εξαπλώνεται, πλέον, σημαντικά στην Νέα Υόρκη.

Η νέα παραλλαγή, που έχει ορισμένες ομοιότητες με την πιο μεταδοτική νοτιοαφρικανική παραλλαγή, διαθέτοντας μία κοινή ανησυχητική μετάλλαξη, αντιπροσώπευε πλέον το 12% των συνολικών κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη.

Την σχετική ανακοίνωση έκαναν ερευνητές του Ιατρικού Κολλεγίου του Πανεπιστημίου Κολούμπια, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Η ίδια παραλλαγή περιγράφηκε, επίσης, σε online δημοσίευση επιστημόνων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ