Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Άλμπερτ Μπουρλά: ''Δεν είμαστε σίγουροι εάν το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του κορονοϊού!''

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σε δηλώσεις που προκαλούν προβληματισμό προχώρησε ο Έλληνας πρόεδρος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά για το εν κάποιος μπορεί να μεταδώσει τον νέο κορονοϊό αφότου κάνει το εμβόλιο.

Οι δηλώσεις του CEO του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού διατυπώθηκαν στην εκπομπή «Dateline» του αμερικανικού δικτύου «NBC News», με οικοδεσπότη τον Λέστερ Χολτ.

«Η φαρμακευτική εταιρεία «δεν είναι σίγουρη» εάν το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του νέου κορονοϊού», υποστήριξε ο Μπουρλά επισημαίνοντας ότι:

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην χθεσινή πρεμιέρα της εκπομπής, υπό τον τίτλο: «Αγώνας για ένα εμβόλιο», ο Αμερικανός δημοσιογράφος Λέστερ Χολτ απηύθυνε ερωτήσεις στον Άλμπερτ Μπουρλά αλλά και σε άλλους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανάπτυξη και διανομή του εμβολίου.

Τον Νοέμβριο, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός «Pfizer» ανακοίνωσε ότι το υποψήφιο εμβόλιο είχε αποδειχθεί περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου COVID-19 και υπέβαλε αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). 


 
Εδώ οι δηλώσεις στα Αγγλικά:  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Πάμε για σύγκρουση-Η έγκριση του Τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Λιβύη φέρνει πολεμική κρίση Ελλάδος-Τουρκίας;

Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν στρατιωτικά να κεφαλοποιήσουν αυτήν την έγκριση των Λίβυων στο πεδίο κατά της Ελλάδος