Υγεία

Το ρωσικό Υπουργείο Υγείας επέτρεψε τις κλινικές δοκιμές ενός ακόμα εμβολίου κατά του κορονοϊού

Σε φάση κλινικών δοκιμών εισέρχεται ακόμα ένα εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 αφού έλαβε τη σχετική άδεια από το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας.

Άδεια για κλινικές δοκιμές πήρε από το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Τσουμάκοφ κατά του κορονοϊού που προκαλεί τη νόσο COVID-19. 


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας, Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες εθελοντές θα λάβουν μέρος στην έρευνα για το εμβόλιο, η οποία θα πληροί τις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η κλινική δοκιμή του εμβολίου θα αρχίσει σύντομα στο Κίροφ, στην Αγία Πετρούπολη και στο Νοβοσιμπίρσκ και, μετά τον εμβολιασμό, οι εθελοντές θα απομονωθούν σε νοσοκομείο για 16 ημέρες.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Τσουμάκοφ και μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Αϊντάρ Ισμουκχαμέτοφ, δήλωσε:

 

«Περιμένουμε να ολοκληρώσουμε τις κλινικές δοκιμές τον Νοέμβριο».


Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία καταχώρισε το πρώτο εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 στον κόσμο, με το όνομα «Sputnik V», τον Αύγουστο, το οποίο αναπτύχθηκε από Ερευνητικό Κέντρο Γκαμαλέγια και παράγεται από κοινού με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μαζικός εμβολιασμός θα ξεκινήσει καθώς αυξάνεται η παραγωγή του εμβολίου και συγκεντρώνονται δεδομένα από μελέτες.

Παράλληλα, δοκιμάζονται ακόμα τρία εμβόλια στη Ρωσία: αυτό που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Vector, το κινεζικό της Sinopharm και το αγγλο-σουηδικό της AstraZeneca.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ