Υγεία

Έρευνα: Τα παιδιά μεταδίδουν τον κορονοϊό και ως ασυμπτωματικοί

Πληθώρα μεγάλων ερευνών για τον κορονοϊό αναδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των παιδιών που μολύνονται από τον κορονοϊό εμφανίζουν πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με τους ενήλικες. Αντίθετα, οι πρώτες έρευνες έκαναν λόγο ότι τα παιδιά δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Πρόσφατες έρευνες αρχίζουν πλέον να δείχνουν πόσο μεταδοτικά ενδέχεται να είναι τα παιδιά που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό ακόμα και ως ασυμπτωματικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αντίθετα με όσα πιστεύαμε βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων, τα παιδιά δεν γλιτώνουν από την πανδημία αυτή», δήλωσε ο καθηγητής Αλέσιο Φασάνο, διευθυντής του Κέντρου Ανοσολογίας και Βιολογικών Ερευνών στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.
Τόσο ο Φασάνο όσο και οι συνάδελφοί του στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Μασαχουσέτης έφτασαν στο συμπέρασμα, έπειτα από έρευνα, ότι τα παιδιά που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό έχουν σημαντικά μεγαλύτερο ιικό φορτίο από τους ενήλικες που νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας εξαιτίας της θανατηφόρας νόσου. 

Σημειώνεται ότι το υψηλό ιικό φορτίο εντοπίστηκε σε όλες τις ηλικίες, από νήπια ως εφήβους. Η έρευνα δημοσιέυτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Pediatrics με τη συμμετοχή παιδιών και νεαρών ενηλίκων έως 22 ετών που είχαν εισαχθεί στα επείγοντα με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού. Από τα παιδιά και τους νεαρούς ενήλικες, 49, το ένα τέταρτο του συνόλου, βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τα παιδιά μπορούν να εμφανίζουν υψηλότερο ιικό φορτίο, κάτι που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά, ανεξαρτήτως του αν έχουν αναπτύξει συμπτώματα της νόσου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ