Υγεία

Το ρωσικό υπ. Υγείας ενέκρινε το πρώτο φάρμακο για τον κορονοϊό

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενέκρινε το πρώτο εγχώριο φάρμακο, ονόματι «Avifavir», για τη θεραπεία των ασθενών που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό, σύμφωνα με νέα καταχώριση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μητρώο Φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το φάρμακο αναπτύχθηκε μετά τη συνεργασία από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, την ChemRar - μια ρωσική φαρμακευτική εταιρία, και τον όμιλο Ε & Α.

Την ίδια στιγμή, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκο, έκανε γνωστό πως οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο του κορονοϊού θα ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η επίδραση των εμβολίων που θα χρησιμοποιούνται για πρόληψη πρέπει να είναι ασφαλής για τον πληθυσμό, αυτές οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα και σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε κλινικές δοκιμές εντός των επόμενων δύο εβδομάδων», δήλωσε ο Μουράσκο.

Πάνω από 7 δισ. δολάρια στη μάχη του κορονοϊού

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσία θα δαπανήσει συνολικά περίπου 500 δισεκατομμύρια ρούβλια (7,13 δισεκατομμύρια δολάρια) για την καταπολέμηση της πανδημίας, δήλωσε επίσης ο υπουργός.

 

«Σκοπεύουμε να δαπανήσουμε περίπου 500 δισεκατομμύρια ρούβλια από όλους τους προϋπολογισμούς για την καταπολέμηση της λοίμωξης από κορονοϊό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό ποσό. Είναι συγκρίσιμο ... με ολόκληρο το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της πρωτοβάθμιας μέριμνας», υπογράμμισε ο Μουράσκο.

Οκτώ υποψήφια ρωσικά εμβόλια στον ΠΟΥ

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία παρουσίασε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), την Πέμπτη, οκτώ υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Ρωσία, Μελίτα Βουινόβιτς.

«Η συμβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πολύ μεγάλη. Αυτή τη στιγμή έχουν κατοχυρωθεί οκτώ υποψήφια εμβόλια, που δημιουργήθηκαν από διαφορετικά επιστημονικο-ερευνητικά ινστιτούτα της Ρωσίας» δήλωσε η Βουινόβιτς.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ