Υγεία

Ιωάννης Καλαμπόκης: «Πολλές οι αβεβαιότητες της Επιστήμης για τον κορονοϊό»

Η αποτυχία των δημόσιων συστημάτων υγείας στη Δύση, το μεγάλο πεδίο άγνοιας και αβεβαιότητας γύρω από τον νέο κορονοϊό της επιστήμης και η μονοφωνία απόψεων στην ιατρική κοινότητα, θέτουν σε πλήρη αμφισβήτηση τα μέχρι στιγμής δεδομένα ως ασφαλές περιβάλλον για τους πολίτες , λέει ο καθηγητής παιδιατρικής και διδάκτορας ανοσιολογίας και δημόσιας υγείας στην πανεπιστημιακή κλινική του Νέο Μεξικό, Ιωάννης Καλαμπόκης, μιλώντας στον 98.4.

Ακόμη και η καταγραφή των περιστατικών παγκόσμια, έγινε είπε αποσπασματικά, χωρίς ενιαία επιδημιολογική βάση δεδομένων, με αποτέλεσμα σήμερα για τον ιό και την νόσο να γνωρίζουμε μόνο όσα μελετούμε μέχρι στιγμής. Ο κ. Καλαμπόκης, υποστήριξε ότι στον 21ο αιώνα είναι αντιφατικό η επιστήμη να αντιμετωπίζει μια κατάσταση με απόψεις και όχι δεδομένα, με αποτέλεσμα να περιοριζόμαστε μόνο σε λύσεις από τα βάθη των αιώνων, όπως κοινωνική αποστασιοποίηση.

Ο κ. Καλαμπόκης, μίλησε ακόμη για τα μέχρι τώρα δεδομένα γύρω από την νόσο, τα φάρμακα και τα παιδιά. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του, ότι την ώρα που τα εμβόλια είναι ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης των μολυσματικών ιών, κατά τον ίδιο εγείρονται ερωτηματικά  για  τον εσπευσμένο τρόπο με τον οποίο παρακάμπτονται πρωτόκολλα και για πρώτη φορά στην ιστορία της επιστήμης δοκιμάζονται εμβόλια dna και rna στον άνθρωπο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αυτή την στιγμή η έλλειψη στοιχείων ,οδηγεί την επιστήμη να βαδίζει με πολλές αβεβαιότητες. Ακόμη και το πότε και με ποια κριτήρια η διεθνής κοινότητα θα αποφανθεί ότι η συγκεκριμένη επιδημία έχει παρέλθει, δεν είναι δεδομένο, είπε ο κ. Καλαμπόκης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ