Κορονοϊός χορήγηση πλάσματος με αντισώματα σε ασθενείς
Υγεία

Κορονοϊός: Εφαρμόστηκε στην Ελλάδα η χρήση πλάσματος με αντισώματα

Στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός» έγινε για πρώτη φορά σε σοβαρά νοσούντες ασθενείς από Covid-19 η χορήγηση πλάσματος με αντισώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Πρόκειται για δύο ασθενείς οι οποίοι στους οποίους θα γίνει χορήγηση πλάσματος ανά μια ημέρα - συνολικά θα λάβουν τρεις δόσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών σε περίπου 15 ημέρες θα υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για την κλινική τους εικόνα και την αποτελεσματικότητα αυτής της μορφής ανοσοθεραπείας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής των κατάλληλων δοτών (αυτών που έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 και έχουν ικανοποιητικό αριθμό αντισωμάτων) ώστε περισσότεροι νοσηλευόμενοι στο άμεσο μέλλον να υποβληθούν στο άμεσο μέλλον σε εγχύσεις πλάσματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται