ροχαλητό
Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Πέντε απλοί τρόποι για να σταματήσεις το ροχαλητό σου

Ο ύπνος είναι πολύτιμος. Για όλους. Όταν λοιπόν κάποιο άτομο το οποίο μοιράζεσαι το κρεβάτι ή το χώρο γενικότερα, ροχαλίζει, τότε ο ύπνος σου διαταράζεται. Αυτόματα, αυτό οδηγεί σε νεύρα, πονοκεφάλους και κακή, υποτονική διάθεση. Το σώμα σου και ο εγκέφαλός σου χρειάζονται ξεκούραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άτομο στο οποίο αναφερόμαστε μπορεί να είσαι εσύ και πρέπει να γνωρίζεις πως δεν είσαι ο μόνος. Περίπου το 45% ενηλίκων στον κόσμο έχουν αυτή τη θορυβώδη συνήθεια. Όχι πως το κάνεις ηθελημένα, άλλωστε κανείς δεν θέλει να ενοχλεί.

Τι προκαλεί το ροχαλητό σου; Οι αιτίες είναι πολλές και διαφέρουν μεταξύ τους. Μπορεί να έχει να κάνει με την ηλικία σου, το βάρος σου, το σώμα σου, τη ρινική σου «συμφόρηση», το αλκοόλ, τη στάση του σώματός σου και φυσικά την υπνική άπνοια.

Για να λυθεί το πρόβλημά σου, αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί πρόβλημα, καλό θα ήταν να επισκεφτείς έναν ειδικό. Αν αρνείσαι πεισματικά, τότε καλύτερα να αλλάξεις τη στάση που κοιμάσαι. Είναι γνωστό πως όσοι κοιμούνται ανάσκελα, δηλαδή με την πλάτη τους να ακουμπά στο στρώμα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ροχαλίσουν.

Μπορεί να συμβεί και αυτό:

Αν πάλι δεν θέλεις να αλλάξεις την αγαπημένη σου στάση ύπνου, τότε επέλεξε ένα μαξιλάρι περίπου 10 εκατοστών. Το ιδανικό, βέβαια, θα ήταν να κοιμηθείς στα πλάγια.

Εδώ θα σε στεναχωρήσουμε. Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μυς στο λαιμό σου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ροχαλίζεις.

Άσκηση. Ο λόγος είναι απλός. Καθώς γυμνάζεσαι, γυμνάζονται μαζί σου και οι μυς του λαιμού σου. Λίγο τρέξιμο, λοιπόν, θα σε βοηθήσει.

Μήπως ήρθε η ώρα να χάσεις λίγο βάρος; Αυτός είναι ο πιο φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος. Επιπλέον, αυτό θα σου κάνει γενικότερα καλό.

Προσοχή στο φαγητό πριν τον ύπνο. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας δεν βοηθάει. Επίσης, τα γαλοκτοκομικά προϊόντα δεν είναι με το μέρος σου

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ