Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Εξαπλώνεται ο κορωνοϊός - Σε καραντίνα δύο χωριά στην Κοζάνη - Ξεκίνησαν οι περιπολίες στην Άρτα!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος στα δύο χωριά ενώ θα επιτρέπεται μόνο προσέγγιση από υπηρεσίες υγείας και τροφοδοσίας.
 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πήρε αυτή την απόφαση καθώς νοσεί το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων. 

Νωρίτερα, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου και που συμμετείχαν οι δύο βουλευτές, οι τρεις δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Καστοριάς, συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή στον ΕΟΔΥ, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο υπουργείο Υγείας και στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου θα τονίζεται η ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης της Καστοριάς προκειμένου να ανακοπή η εξάπλωση του ιού που απέχει σε ποσοστά από τον πανελλαδικό μέσο όρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος «έχουμε 2 θανάτους από την Καστοριά και 14 κρούσματα κορωνοϊού, γεγονός που μας ανησυχεί αρκετά για τις επόμενες ημέρες». Τόνισε ότι ζητάμε να εξεταστεί σοβαρά η περίπτωση «να κηρυχθεί ο νομός σε καραντίνα με επιχειρησιακό σχέδιο τέτοιο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού».

Ο κ. Σαββόπουλος όπως και ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης εξέφρασαν την αγωνία τους για το γεγονός ότι στο νοσοκομείο του νομού «υπάρχουν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού σε Ιατρούς και νοσηλευτές» επεσήμαναν ότι αυτό «δημιουργεί δυσπιστία και ανησυχία στους πολίτες άλλα και πρόβλημα στο ίδιο το προσωπικό» και ζήτησαν από τον ΕΟΔΥ να προβεί άμεσα σε εξετάσεις όλου του προσωπικού του νοσοκομείου. 

Παράλληλα ζήτησαν την άμεση πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού η ακόμη την μετακίνηση του από άλλες μονάδες της περιοχής και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα αφού έως σήμερα η Καστοριά έχει 14 κρούσματα σ'ένα πληθυσμό 42.000 κατοίκων όπου οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιπολίες στην Άρτα 

 

«Εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και έχουμε κλείσει όλους τους κοινόχρηστους χώρους, τα γήπεδα κλπ» είπε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο κ. Τσιρογιάννης τόνισε πως ενώ όλοι ανταποκρίθηκαν στο κλείσιμο καφετεριών, εστιατορίων και καταστημάτων, υπάρχουν και μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν τήρησαν το μέτρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Προσπαθούμε και με την αστυνομική διεύθυνση να μην έχουμε συναθροίσεις κοινού σε πάρκα, αυλές ή αθλητικούς χώρους και λέμε ότι πρέπει να τηρείται η απόσταση των 2 μέτρων», πρόσθεσε.

«Η κοινωνία ανταποκρίνετια καλά και από την ατομική ευθύνη εξαρτάται το αν θα μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αρταίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ