κικιλιας
Υγεία

Ο Κικίλιας καθησυχάζει λέγοντας "υπάρχουν φάρμακα"...

Ο υπουργός Κικίλιας συγκάλεσε νωρίτερα το απόγευμα έκτακτη σύσκεψη με τους εκπροσώπους και αντιπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας., ενώ στη χώρα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί τρία κρούσματα κορονοϊού. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ) Θεόδωρος Τρύφων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Pharma Innovation Forum (PIF) Μάκης Παπαταξιάρχης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ) Κώστας Παναγούλιας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Β. Κικίλιας τόνισε πως: «Σε συνέχεια των δηλώσεων του Πρωθυπουργού της χώρας και Προέδρου της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο, κάλεσα σήμερα εκτάκτως τους εκπροσώπους και αντιπροσώπους των φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίοι με διαβεβαίωσαν για την επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά».

Με τη σειρά του, ο κ. Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), δήώσε ότι η βιομηχανία του φαρμάκου έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο πλευρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Έλληνα ασθενή και πως αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στην παρούσα φάση, ξεκαθαρίζοντς πως η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται κανονικά.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Pharma Innovation Forum (PIF), κ. Παπαταξιάρχης, επεσήμανε ότι: «στις ειδικές συνθήκες που ζούμε, οι οποίες είναι εν εξελίξει, θα εγγυηθούμε την απρόσκοπτη τροφοδοσία της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, όσον αφορά στα φάρμακα για τον Έλληνα ασθενή και πάνω απ’ όλα για τον Έλληνα πολίτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...