Υγεία

Ολέθρια προοπτική πανδημίας! Ο κορονοϊός μπορεί να σκοτώσει 65 εκατομμύρια

Ακάθεκτος σκορπάει τρόμο σε όλον τον πλανήτη ο θανατηφόρος κορονοϊός που προήλθε από την Κίνα...

Αλλά σύμφωνα με μια προσομοίωση λιγότερο από τρεις μήνες πριν, τα πράγματα θα μπορούσαν να πάρουν πολύ, μα πολύ χειρότερη τροπή. Λιγότερο από τρεις μήνες πριν, ο Eric Toner, ένας επιστήμονας στο Κέντρο Johns Hopkins για την Υγειονομική Ασφάλεια, είχε κάνει προσομοίωση μιας παγκόσμιας πανδημίας που αφορούσε ακριβώς τον ίδιο τύπο ιό, σύμφωνα με το Business Insider.

Η προσομοίωση του προέβλεπε ότι 65 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν "μέσα σε 18 μήνες".

Σχολίασε:

 "Έχω σκεφτεί εδώ και πολύ καιρό ότι ο πιθανότερος ιός που μπορεί να προκαλέσει νέα πανδημία θα είναι ένας κορωνοϊός".

Από τώρα, η επιδημία δεν είναι πανδημία, αλλά έχει αναφερθεί σε οκτώ διαφορετικές χώρες. Η προσομοίωση του Toner είπε ότι σχεδόν "κάθε χώρα στον κόσμο" θα έχει τον ιό μετά από έξι μήνες.

Σχολίασε:

"Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο μεταδοτικός είναι. Γνωρίζουμε ότι εξαπλώνεται σε πρόσωπο, αλλά δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό. Μια πρώτη εντύπωση είναι ότι αυτό είναι σημαντικά πιο ήπιο από τον SARS. Έτσι είναι καθησυχαστικό. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι πιο μεταδοτική από το SARS, τουλάχιστον στο περιβάλλον της κοινότητας. "

Η ανάλυσή του χρησιμοποίησε έναν φανταστικό ιό που ονομάζεται CAPS, ο οποίος θα ήταν ανθεκτικός σε οποιοδήποτε σύγχρονο εμβόλιο και θα ήταν πιο θανατηφόρος από τον SARS. Η προσομοίωση αφορούσε ιό που προέρχεται από χοιροστάσια της Βραζιλίας. Το ξέσπασμα άρχισε να είναι μικρό, με τους αγρότες να πλήττονται με συμπτώματα, πριν εξαπλωθεί σε συνωστισμένες και φτωχές περιοχές.

Η προσομοίωση έδειξε επίσης ότι πτήσεις ακυρώθηκαν και οι κρατήσεις για ταξίδια μειώθηκαν κατά 45%, καθώς διαδόθηκαν ψευδείς πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προκάλεσε επίσης χρηματοπιστωτική κρίση σε όλο τον κόσμο, με το παγκόσμιο ΑΕΠ να μειώνεται κατά 11% και τις χρηματιστηριακές αγορές να μειώνονται από 20% έως 40%.

"Αν μπορούσαμε να το κάνουμε έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε ένα εμβόλιο μέσα σε μήνες και όχι χρόνια ή δεκαετίες, αυτό θα ήταν μια αλλαγή του παιχνιδιού. Αλλά δεν είναι μόνο η ταυτοποίηση πιθανών εμβολίων. Πρέπει να σκεφτούμε ακόμη περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται σε παγκόσμια κλίμακα και διανέμονται και χορηγούνται στους ανθρώπους. " σχολίασε.

"Είναι μέρος του κόσμου στον οποίο ζούμε τώρα. Είμαστε σε εποχή επιδημιών. "

Φυσικά εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το CDC μας διαβεβαιώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να ανησυχούμε ...

"Δεν θέλουμε να ανησυχεί το αμερικανικό κοινό για αυτό, επειδή ο κίνδυνος είναι χαμηλός", λέει ο Anthony Fauci, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων. "Από την άλλη πλευρά, το αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά και ασχολούμαστε πολύ στενά με τις κινεζικές αρχές".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ