Υγεία

Ακόμη τρεις θάνατοι μέσα στον Νοέμβριο από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Μπορεί να έχει μπει ο Νοέμβρης, όμως τα κρούσματα που κατέληξαν θανατηφόρα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, συνεχίζονται.

Από την αρχή της περιόδου μέχρι και τώρα έχουν διαγνωστεί 227 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 140 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα
Συνεχίζονται τα κρούσματα με τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ). Είναι ενδεικτικό, βάσει της έκθεσης, ότι κατά το διάστημα 1-7 Νοεμβρίου καταγράφηκαν δύο νέα κρούσματα αλλά και τρεις θάνατοι ασθενών που είχαν μολυνθεί, νοσήσει με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου και εμφάνισαν επιπλοκές. Σε ό,τι αφορά τα θανατηφόρα κρούσματα, έχουν καταγραφεί συνολικά 33 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο παραμένουν δύο ασθενείς, με επιπλοκές από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων ο ένας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Από την αρχή της περιόδου μέχρι και τώρα έχουν διαγνωστεί 227 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 140 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ