Υγεία

Πόνος στο αυτί: Αυτές είναι οι 5 πιθανότερες αιτίες

Ο πόνος στο αυτί μπορεί να προκαλείται από διάφορες αιτίες ...

Ο πόνος στο αυτί μπορεί να είναι συνεχής ή διακοπτόμενος, έντονος ή βαθύς, οξύς ή ενοχλητικός και να αυξάνεται σε ένταση κατά την πίεση του αυτιού, όταν μασάτε, φτερνίζεστε ή φυσάτε τη μύτη σας.

Είναι ένα κοινό σύμπτωμα, που μπορεί να συνοδεύεται από υψηλό πυρετό, βαρηκοϊα, ωτόρροια (εκροή υγρού από το αυτί) αίμα στον έξω ακουστικό πόρο, πόνο στον λαιμό και ρινίτιδα.

  1. Η απόφραξη του ακουστικού πόρου από υπερβολική συσσώρευση κυψελίδας, μπορεί να είναι μια από τις κύριες αιτίες που πονάτε στο αυτί.
  2. Η αλλαγή της ατμοσφαιρικής πίεσης, όταν ταξιδεύετε με το αεροπλάνο ή είστε στο ασανσέρ ή οδηγείτε σε υψηλό υψόμετρο, ίσως ευθύνονται για τον πόνο. Καλό είναι να μην ταξιδεύετε όταν είστε κρυωμένοι ή όταν ταλαιπωρείστε από αλλεργία.
  3. Το «αυτί του κολυμβητή» ή εξωτερική ωτίτιδα, είναι η φλεγμονή του εξωτερικού ακουστικού πόρου.
  4. Μέση ωτίτιδα: Το κρύωμα, οι αλλεργίες ή μια μόλυνση, μπορεί να μπλοκάρει το σημείο του αυτιού που βρίσκεται πίσω από το τύμπανο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πόνος.
  5. Ο πόνος στο αυτί μπορεί να προκαλείται από παθήσεις ή καταστάσεις που αφορούν το ίδιο το αυτί ή από παθήσεις άλλων σημείων στο κεφάλι ή στον τράχηλο.

     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ