Υγεία

Ερευνα αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The British Medical Journal, η ποσότητα των “εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων” στη διατροφή μας σχετίζεται άμεσα με τον κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων τύπων καρκίνου.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι επιστήμονες εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες πάνω από 100.000 ενηλίκων από το 2009 μέχρι το 2017. «Μια αύξηση της τάξεως του 10% στην ποσότητα των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφών στη διατροφή μας συσχετίστηκε με μια σημαντική αύξηση μεγαλύτερη του 10% στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», αναφέρει η μελέτη.

Μεταξύ των επεξεργασμένων τροφίμων που κάνουν την εμφάνισή τους στη μελέτη είναι τα ζαχαρωτά, τα αναψυκτικά και τα δημητριακά πρωινού. Τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα λουκάνικα και το μπέικον και οι αφυδατωμένες σούπες (μίγμα για σούπα σε φακελάκι) αναφέρονται και αυτά στη μελέτη εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αλάτι, το οποίο σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου. Όπως μπορείς να φανταστείς, η νικοτίνη και το αλκοόλ δεν λείπουν ούτε αυτά από τη λίστα.

anapsyktika

Κατέληξαν λοιπόν ότι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, που περιέχει ποικιλία τροφών είναι μία από τις πιο σωστές αποφάσεις που μπορεί να πάρει κάποιος στη ζωή του εάν θέλει να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...