Υγεία

ΧΡΥΣΟΙ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ – Μάθετε πως θα προστατευθείτε

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Έρευνας κατά του Καρκίνου, World Cancer Research, το ένα τρίτο όλων των καρκίνων μπορεί να προληφθεί με απλές επιλογές στον τρόπο ζωής.

Η διακοπή του καπνίσματος, ο περιορισμός του αλκοόλ και η άσκηση είναι μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των νόσων σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το Συμβούλιο Καρκίνου της Αυστραλίας καλεί το κοινό να αναθεωρήσει τις επιλογές του τρόπου ζωής του, προειδοποιώντας ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθος να νομίζουν ότι τα πάντα προκαλούν καρκίνο ή θα το πάθουν ούτως ή άλλως.

«Υπάρχει μια κοινή παρερμηνεία ότι τα πάντα προκαλούν καρκίνο. Ωστόσο, τώρα ξέρουμε τουλάχιστον το ένα τρίτο των καρκίνων στην Αυστραλία μπορούν να προληφθούν,» λέει η Καθηγήτρια Sanchia Aranda στη Daily Mail.

Μετά από μια πρόσφατη μελέτη σε 130.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που με μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και υγιή Δείκτη Μάζας Σώματος υπάρχουν 40 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με τη νόσο.

paxysarkia-kapnisma-diatrof

Σχεδόν το ήμισυ των θανάτων από καρκίνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, σύμφωνα το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.

Οι συμμετέχοντες θεωρήθηκαν υγιείς και χαμηλού κινδύνου, εφόσον το αλκοόλ ήταν μέχρι ένα ποτό την ημέρα και είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) μικρότερο από 27,5.

Μεταξύ των ανδρών, εκείνοι που ήταν ανθυγιεινή ήταν κατά ένα τρίτο πιο πιθανό να διαγνωστεί με μια μορφή της νόσου και 44 τοις εκατό ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν μετά τη διάγνωση στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.

medicalland.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ