Τούρκοι Χάκερς πίσω από την κυβερνοεπίθεση στη Naval Group; Τι γίνεται με τα σχέδια των Belharra

Στο επίκεντρο μιας σοβαρής υπόθεσης κυβερνοεπίθεσης βρίσκεται η γαλλική Naval Group, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή των τεσσάρων υπερσύγχρονων ελληνικών φρεγατών Belharra, μεταξύ των οποίων και η ΚΙΜΩΝ. Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία σε διπλωματικούς και στρατιωτικούς κύκλους, καθώς ενδέχεται να έχουν διαρρεύσει απόρρητα δεδομένα που σχετίζονται άμεσα με την άμυνα της Ελλάδας.

Η επίθεση αποκαλύφθηκε μέσω δημοσιευμάτων στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro και στον εξειδικευμένο ιστότοπο Numerama, σύμφωνα με τους οποίους ένας χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του άκρως απόρρητα έγγραφα της Naval Group. Τα έγγραφα φέρεται να περιλαμβάνουν τεχνικά δεδομένα και εσωτερικές πληροφορίες, ενώ ο δράστης έχει θέσει τελεσίγραφο μέχρι το Σάββατο για να έρθει η εταιρεία σε επαφή μαζί του.

Η χρονική συγκυρία της κυβερνοεπίθεσης και η γεωστρατηγική αξία των Belharra εγείρουν υποψίες για πολιτικά ή στρατιωτικά υποκινούμενα κίνητρα πίσω από αυτή την ενέργεια. Το γεγονός ότι οι νέες ελληνικές φρεγάτες ενισχύουν αποφασιστικά την ελληνική αποτροπή απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει τουρκικό ενδιαφέρον ή και συμμετοχή τρίτων κρατικών ή παρακρατικών φορέων, με στόχο τη διαρροή στρατηγικών δεδομένων.

Περισσότερα βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube: Pentapostagma TV

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News