Θα άλλαζαν όλες οι ισορροπίες αν η Ελλάδα προμηθευόταν του ινδικούς υπερηχητικούς πυραύλους BrahMos

Χαρμόσυνα είναι τα νέα για την Ινδία, αλλά και για την σύμμαχό της Ελλάδα, αφού σύμφωνα με Ινδικό ΜΜΕ, ο Υπουργός Άμυνας Rajnath Singh εγκαινιάζει την εγκατάσταση παραγωγής BrahMos στο Lucknow, η οποία μπορεί να παράγει πολλούς πυραύλους ετησίως.

Η Ινδία έχει φιλικές και εγκάρδιες σχέσεις με την Ελλάδα και, όπως και ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος, αναγνωρίζει την ιστορική συμβολή της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό, ενώ θα είναι προς το κοινό συμφέρον των 2 χωρών εάν η Ινδία παράσχει επαρκή στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών πυραύλων BrahMos, ώστε οι επαναλαμβανόμενες απειλές που εκπέμπει η Άγκυρα να σταματήσουν.

Αυτό θα είχε τρομερές συνέπειες στο Αιγαίο, αφού εξοπλίζοντας με συστοιχίες εδάφους-θαλάσσης των εν λόγω πυραύλων, τα νησιά μας βατήρες που βρίσκονται δυτικότερα του 25ου μεσημβρινού σε συγκερασμό με το μεγάλο βεληνεκές τους θα δημιουργούσαμε συνθήκες άρνησης και απαγόρευσης θαλάσσιας πρόσβασης στο αρχιπέλαγος για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Περισσότερα βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube: Pentapostagma TV

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News