Και άλλη αύξηση στα τιμολόγια του νερού καθώς η λειψυδρία ταλανίζει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας το προσεχές διάστημα είναι η μείωση των υδάτινων αποθεμάτων. Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και ξεκινά η τουριστική περίοδος, οι ανάγκες για νερό αυξάνονται ραγδαία, τόσο για τη γεωργική χρήση όσο και για την εξυπηρέτηση των τουριστικών μονάδων.

Την ίδια στιγμή, η ΕΥΔΑΠ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζουν εναλλακτικές πηγές υδροδότησης, προκειμένου να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που σχεδιάζονται είναι η μεταφορά νερού από τη λίμνη των Κρεμαστών, μέσω ενός φιλόδοξου σχεδίου που στοχεύει να ενισχύσει την τροφοδότηση του λεκανοπεδίου. Η υλοποίησή του έχει ήδη καθυστερήσει και θεωρείται κρίσιμη για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Το έργο αυτό αφορά την αξιοποίηση υδάτινων πόρων από τους παραποτάμους του Αχελώου, με σκοπό τη μεταφορά επαρκούς ποσότητας νερού προς την Αττική.

Περισσότερα βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube: Pentapostagma TV

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News