Φορτωμένη με υπερηχητικούς Zircon κατέφτασε στο λιμάνι της Αβάνα η ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov

Η ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov εξοπλισμένη με υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους τύπου Zircon έφτασε πριν λίγο στην πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα. Ως αποτέλεσμα, το ρωσικό πλοίο βρίσκεται μόλις 180 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη αμερικανική ακτή. Η ρωσική επίσκεψη τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών ειδικών από όλον τον κόσμο αφού αν μη τι άλλο κλιμακώνει τις εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

Όταν αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά πως ρωσικά πολεμικά πλοία με Zircon θα επισκεφθούν την Αβάνα για την πραγματοποίηση ναυτικών ασκήσεων, πολλοί Αμερικανοί ειδικοί -συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών- ανέφεραν πως τα ρωσικά σκάφη θα θέσουν πρωτοφανείς απειλές για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ποτέ ξανά δεν πλησίασε τόσο κοντά την αμερικανική ενδοχώρα ένας εχθρικός υπερ-υπερηχητικός πύραυλος όπως ο Zircon.

Το αμερικανικό έδαφος προστατεύεται από διάφορα οπλικά αμυντικά συστήματα, όπως για παράδειγμα συστήματα αεράμυνας τύπου Patriot κλπ. Οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι πύραυλοι Zircon και άλλοι υπερ-υπερηχητικοί πύραυλοί τους μπορούν να διαπεράσουν την αντιαεροπορική ομπρέλα των ΗΠΑ, γεγονός που εάν ισχύει αφήνει εκτεθειμένους κρίσιμους στόχος εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Πώς να μην ανησυχεί αυτό την Ουάσιγκτον;

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News