«Βόμβα» Σλοβάκου πρωθυπουργού: ΝΑΤΟ και ΕΕ θέλουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία!

Εν πολλοίς, πέρασε απαρατήρητη η άφιξη στην Ελλάδα πέντε Βρετανών συνταγματαρχών της κινητής μονάδας εκπαίδευσης του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, οι οποίοι βρίσκονταν σε ειδική αποστολή: να παρουσιάσουν σε 80 Έλληνες αξιωματικούς, από τους πιο σημαντικούς κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, τα διδάγματα από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ένα εφιαλτικό σενάριο για το πού μπορεί να οδηγηθεί η πολεμική σύρραξη την Ουκρανία έρχεται στο προσκήνιο: πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, σε διμερή βάση, υποστήριξε τη Δευτέρα (26/2) ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, όπως αναφέρει το reuters.

Ο Φίτσο, ο οποίος εδώ και καιρό εκφράζει τη διαφωνία του για την παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία και τηρεί μια στάση που ορισμένοι τη χαρακτηρίζουν φιλορωσική, δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τον ισχυρισμό αυτό. Άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν κάνει προς το παρόν κάποιο σχόλιο για τη δήλωση του Σλοβάκου πρωθυπουργού, που έγινε πριν από τη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι, όπου συζητείται το ουκρανικό ζήτημα και στην οποία θα παραστεί και ο ίδιος ο Φίτσο.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News