Ρωσία και Ιράν πιάνουν στη Μαύρη Θάλασσα: Θα δούμε ταχύπλοα Peykapp III και πυραύλους Zolfaghar;

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές από πηγή της, η διάσημη ρωσική υπηρεσία ενημέρωσης Avia-pro αναφέρει πως η Ρωσική Ομοσπονδία έχει συμμετάσχει σε συμφωνία για την απόκτηση ιρανικής παραγωγής αντιπλοϊκών σκαφών ονόματι Zolfaghar.

H Zolfaghar (η οποία πήρε το όνομά της από το ξακουστό σπαθί Zulfiqar του Αλί ιμπν Αμπού Τάλιμπ) είναι μία κλάση πυραυλακάτων, γνωστή και με το όνομα Peykapp III. Συγκεκριμένα αποτελείται από ταχύπλοα σκάφη περιπολίας που επιδεικνύουν την ικανότητα να εκτοξεύουν πυραύλους. Τα σκάφη αυτά αποτελούν σήμερα μέρος του πολεμικού ναυτικού του Ιράν.

Συμπερασματικά, αυτά τα σκάφη θα βοηθήσουν στην περιπολία των εκτενών ρωσικών ακτών, με την δυνατότητα ένοπλης επέμβασης εάν κρίνεται απαραίτητο από το ρωσικό πολεμικό ναυτικό. Εάν αποκτηθούν ταχύτατα, τότε η Μόσχα θα μπορούσε να τα παρατάξει ακόμη και στην Μαύρη Θάλασσα για επιχειρήσεις έναντι ουκρανικών ναυτικών drones ή ύποπτων για αυτήν εμπορικών πλοίων.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News