Τούρκος αξιωματούχος:“Aν δεν ήμασταν εμείς να βοηθήσουμε την Ελλάδα το 1941 θα καταστρέφονταν ”

“Φοβού τους Τούρκους και Δώρα φέροντες”, σε παράφραση του γνωστού αρχαίου ρητού, με αφορμή τα νέα κόλπα του ελεγχόμενου τουρκικού τύπου, περί υπενθύμισης της “ τεράστιας τουρκικής επισιτιστικής βοήθειας” στην δοκιμαζόμενη Ελλάδα τότε Ελλάδα της περιόδου 1941-1943.

Εντελώς απροσδόκητα η τουρκική εφημερίδα SABAH, σε άρθρο αναφέρει ότι “η Τουρκία και η Ελλάδα βρίσκονται σε μεγάλη αντίθεση σήμερα εν έτει 2022, αλλά πριν από πολλές δεκαετίες, η Τουρκία βρισκόταν πίσω από μια εκστρατεία βοήθειας προς τη γείτονά της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως και η Ελλάδα πρόσφερε βοήθεια στον απόηχο ενός καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία το 1999.

Ο Αλτάν σημείωσε ότι παρόλο που το Kurtuluş βυθίστηκε στη Θάλασσα του Μαρμαρά στο πέμπτο του ταξίδι βοήθειας προς την Ελλάδα τον Φεβ. 1942, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, μετά από ένα εξάμηνο υποχρεωτικό διάλειμμα, την αποστολή του ανέλαβαν άλλα τουρκικά πλοία που οργανώθηκαν από η κυβέρνηση και η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος και έτσι σώθηκε η …...Ελλάδα από τους...Τούρκους”, καταλήγει εν κατακλείδι το άρθρο.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News