Επιστρέφει ο άνθρακας! Που οφείλεται η εκ νέου στροφή στα ορυκτά καύσιμα

Τα ορυκτά καύσιμα αποτελούσαν σχεδόν το 80% της συνολικής ενέργειας που παράγεται στην Αμερική το 2021

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7111017_epistrefei-o-anthrakas-poy-ofeiletai-i-ek-neoy-strofi-sta-orykta-kaysima

---------------------------

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κατανάλωση άνθρακα έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών το 2013, και αμέσως μετά κάθε τράπεζα της Wall Street και φιλελεύθερος ακτιβιστής δήλωσαν ότι ο άνθρακας ήταν νεκρός. Ωστόσο, η ενέργεια από άνθρακα ήταν η κυρίαρχη μορφή ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 2016, και φέτος η παγκόσμια κατανάλωση άνθρακα πρόκειται να φτάσει τα επίπεδα ρεκόρ του 2013.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η παραγωγή άνθρακα στην Κεντρική Απαλαχία έφτασε σε υψηλό δύο ετών. Τώρα η τιμή του άνθρακα αυξάνεται σε επίπεδα ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Ακούγεται σαν μια τεράστια δραστηριότητα για μια βιομηχανία που έχει κηρυχθεί νεκρή.

Tα ορυκτά καύσιμα εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος της ενέργειας της Αμερικής. Σύμφωνα με τη Μηνιαία Ενεργειακή Επιθεώρηση της EIA: «Τα ορυκτά καύσιμα—πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακας—αποτελούσαν το 79% των 97 τετράσεκα δισεκατομμυρίων βρετανικών θερμικών μονάδων (τετρά) κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021. Περίπου το 21% της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας το 2021 προήλθε από πηγές καυσίμων εκτός των ορυκτών καυσίμων, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η πυρηνική ενέργεια».

Με άλλα λόγια, τα ορυκτά καύσιμα αποτελούσαν σχεδόν το 80% της συνολικής ενέργειας που παράγεται στην Αμερική το 2021.

Νωρίτερα αυτό το μήνα το CNBC ανέφερε για τη συνεχιζόμενη κατανάλωση άνθρακα και τις αυξήσεις των τιμών που συμβαίνουν στις εγχώριες και παγκόσμιες αγορές, δηλώνοντας: «Οι τιμές του άνθρακα εκτινάσσονται στα ύψη και η παγκόσμια κατανάλωση άνθρακα αναμένεται να επιστρέψει σε επίπεδα ρεκόρ που είχαν φτάσει σχεδόν πριν από 10 χρόνια, καθώς συνεχίζεται η παγκόσμια κρίση στον ενεργειακό εφοδιασμό. Ενώ οι επενδυτές σε αποθέματα άνθρακα περνούν καλά χάρη στις υψηλές τιμές του άνθρακα, οι περιορισμοί στις εκπομπές άνθρακα παίρνουν πίσω, καθώς οι αγορές και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να προμηθευτούν τον παραδοσιακό ενεργειακό εφοδιασμό εν μέσω σημείων συμφόρησης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορα ζητήματα, που κυμαίνονται από την ανάγκη να αυξηθεί ο εγχώριος εφοδιασμός για την εγχώρια ενεργειακή ασφάλεια, έως μια χρόνια επιβράδυνση της εγχώριας και διεθνούς παραγωγής και τώρα παρατεταμένα ζητήματα εφοδιασμού από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Το φαινόμενο κυματισμού γίνεται αισθητό παγκοσμίως. Οι διεθνείς τιμές του άνθρακα εκτινάσσονται επίσης στα ύψη.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Είδηση

----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

For copyright matters please contact us at: [email protected]

--------------

-Videos animations, maps, used:

TruMenTech - https://www.youtube.com/watch?v=jl1Ug2FYjL4&ab_channel=TruMenTech

TechZone - https://www.youtube.com/watch?v=VuIgYz3OKAQ&ab_channel=TechZone

WoodsideEnergy - https://www.youtube.com/watch?v=DmOZEt9DwRE&ab_channel=WoodsideEnergy

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News