Μπορούν τα νέα αντιτορπιλικά των Αμερικάνων να τα κάνουν όλα;

Σε αυτό το κανάλι ανακαλύπτουμε μαζί όλα τα στρατιωτικά και διεθνή νέα, σας ενημερώνουμε για τους νέους εξοπλισμούς και όλα τα κορυφαία όπλα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάντε εγγραφή και πατήστε το καμπανάκι για να σας έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις, ανεβαίνουν καθημερινά νέα βίντεο.

Κεφάλαια:

00:00 - Εισαγωγή

00:36 - Δηλώσεις Επιβεβαιώνουν το Γεγονός

02:00 - Αντίο στα Κορυφαία Arleigh Burke

Η επόμενη γενιά αντιτορπιλικών κατευθυνόμενων πυραύλων DDG(X) του αμερικανικού ΠΝ θα αντικαταστήσει τις κορυφαίες κλάσεις Arleigh Burke και Ticonderoga

ΗIngalls Shipbuilding, η εταιρεία δηλαδή που βρίσκεται πίσω από τα αναμενόμενα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων επόμενης γενιάς του αμερικανικού ΠΝ, έχει υπογράψει συμβόλαιο για την κατασκευή και σχεδιασμό των πλοίων του προγράμματος Next-Generation Guided-Missile Destroyer [DDG(X)].

Δηλώσεις Επιβεβαιώνουν το Γεγονός

Αυτή η είδηση έγινε γνωστή μέσω δήλωσης της ομάδας εταιρειών Ingalls Industries.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι με το πολεμικό μας ναυτικό και τους βιομηχανικούς μας συνεργάτες," ανέφερε σε δήλωση ο πρόεδρος της εταιρείας, Kari Wilkinson. "Αυτό μας παρέχει μία τεράστια ευκαιρία να φέρουμε τις καλύτερές μας πρακτικές και καινοτομίες από την έμπειρη μηχανική μας ομάδα στον σχεδιασμό αυτού του σημαντικού μελλοντικού πολεμικού πλοίου."

Η δήλωση περαιτέρω εξήγησε πως η "Inglass Shipbuilding είναι ένας κύριος κατασκευαστής και ναυπηγικός συνεργάτης στο πρόγραμμα της κλάσης αντιτορπιλικών Arleigh Burke (DDG 51), το οποίο βρίσκεται υπό παραγωγή εδώ και τρεις δεκαετίες. Τα αντιτορπιλικά της κλάσης αυτής είναι πλοία πολλαπλών αποστολών που μπορούν να παρέχουν επιθετικές και αμυντικές δυνατότητες και μπορούν να εκτελέσουν μία ποικιλία επιχειρήσεων, από ειρηνική παρουσία μέχρι διαχείριση κρίσεων, έλεγχο θαλάσσης και προβολή ισχύος."

Πρόσθεσε πως "το DDG(X) θα είναι το επόμενης γενιάς μεγάλο πολεμικό πλοίο του αμερικανικού ΠΝ και πως σχεδιάζεται από μία συλλογική ομάδα της βιομηχανίας του ΠΝ, η οποία αποτελείται από το ίδιο το ΠΝ και άλλες μεγάλες ναυπηγικές."

Η Bath Iron Works, μία άλλη μεγάλη ναυπηγική των ΗΠΑ, δημοσίευσε και αυτή μία δήλωση που καλύπτει την είδηση του συμβολαίου. "Η Bath Iron Works είναι χαρούμενη που θα φέρει την υπερσύγχρονη μηχανική της και την εξειδίκευσή της στον σχεδιασμό, η οποία τώρα εφαρμόζεται στο πρόγραμμα DDG 51, στην επόμενη γενιά μεγάλων πολεμικών πλοίων," εξήγησε ο πρόεδρος της εταιρείας, Chuck Krugh.

Αντίο στα Κορυφαία Arleigh Burke

Το DDG(X), γνωστό και ως Αντιτορπιλικό Κατευθυνόμενων Πυραύλων Επόμενης Γενιάς, είναι η νεότερη κλάση πολεμικών πλοίων του αμερικανικού ΠΝ, η οποία αναμένεται να καλύψει το μελλοντικό κενό στις δυνατότητες του ΠΝ των ΗΠΑ.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι Αμερικανοί κάνουν ότι καλύτερο μπορούν αναβαθμίζοντας τα κορυφαία αντιτορπιλικά της κλάσης Arleigh Burke. Βέβαια, η κλάση φτάνει τα όριά της στους τομείς της βελτίωσης, για αυτό και το αμερικανικό ΠΝ αναζήτησε αντικαταστάτη.

Τα νέα DDG(X) θα αντικαταστήσουν και τα πλοία κατευθυνόμενων πυραύλων της κλάσης Ticonderoga, μία κλάση πλοίων που τα πάει περίφημα στον ρόλο της αεράμυνας, αλλά έχει ελλείψεις σε άλλες επιθετικές δυνατότητες συγκριτικά με τα Arleigh Burke.

Τα αντιτορπιλικά επόμενης γενιάς θα προσπαθήσουν να εξαλείψουν τις διαφορές μεταξύ των δύο πλοίων, προσφέροντας αντιαεροπορικές και αντιπυραυλικές αμυντικές δυνατότητες, όπως επίσης και ισχυρές ικανότητες κατά πλοίων επιφάνειας.

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/ipa/7110655_mporoyn-ta-nea-antitorpilika-ton-amerikanon-na-ta-kanoyn-ola-eikona

#DDGX #DDG(X) #αντιτορπιλικά #NextGenerationDestroyer #ArleighBurke #Ticonderoga

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News