Ουκρανία: Με HIMARS χτύπησαν το στρατηγείο της Βάγκνερ στην Ποπασνάγια - Απάντηση Ρώσων

Με πυραύλους HIMARS χτύπησαν οι Ουκρανοί το στρατηγείο της ρωσικής μισθοφορικής εταιρίας Βάγκνερ στην Ποπασνάγια

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7109837_oykrania-me-himars-htypisan-stratigeio-tis-bagkner-stin-popasna

----------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Κτύπημα στη Βάγκνερ

0:49 - Ρωσική απάντηση

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φέρονται να χτύπησαν την έδρα της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ (PMC Wagner) στην Ποπασνάγια (Popasn).

Αρκετοί αναλυτές στα μέσα επιβεβαιώνουν πως επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε με το αμερικάνικο πυραυλικό σύστημα HIMARS.

Σύμφωνα με αναφορές, έχουν προκληθεί βαριές απώλειες καθώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες Ρώσοι μισθοφόροι.

Νωρίτερα, ένας Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής δημοσίευσε ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ από τη βάση όπου μ ε τη βοήθεια των φωτογραφιών, διαπιστώθηκε η ακριβής διεύθυνση της βάσης.

--- Ρωσική απάντηση

Από την άλλη πλευρά το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε το HIMARS MLRS και μια αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο Kramatorsk.

Κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας (RF Armed Forces) κατέστρεψαν το Πυραυλικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS) HIMARS και την αποθήκη πυρομαχικών του κοντά στο Kramatorsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντανιέτσκ (DPR). Αυτό ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Τα πλήγματα από την επιχειρησιακή τακτική και στρατιωτική αεροπορία, τις πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας συνεχίζονται. Ένας εκτοξευτής HIMARS και μια αποθήκη με πυρομαχικά για αυτό καταστράφηκαν κοντά στον οικισμό Kramatorsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνιετσκ», δήλωσε ο Konashenkov κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Επιπλέον, τόνισε ότι στην περιοχή Domanevka στην περιοχή Nikolaev, δύο ελικόπτερα Mi-24 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και τέσσερα θέσεις διοίκησης, ανθρώπινο δυναμικό, όπλα, στρατιωτικός και ειδικός εξοπλισμός σε 143 περιοχές και ένα ελικοδρόμιο, καταστράφηκαν.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την περιοχή της Χερσώνας από τις αμερικανικές εγκαταστάσεις των HIMARS. Αυτό γίνεται, μεταξύ άλλων, για να κατανοήσουμε την αρχή λειτουργίας της αεράμυνας μας. Τι έδειξαν τελικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων; Πόσο επιτυχημένοι είμαστε στο να τους καταρρίψουμε; διερωτάται ο στρατιωτικός ειδικό Δυνάμεων Αεράμυνας Γιούρι Κνούτοφ.

Όπου αναπτύσσεται και κλιμακώνεται το σύστημα αεράμυνας, τα καταφέρνουμε. Όπου είναι αδύναμο ή απουσιάζει, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Αν ισχύει η πληροφορία ότι τρεις πυραύλου HIMARS έπεσαν και δεν εξερράγησαν, τότε μπορούμε να εξετάσουμε έναν από τους πυραύλους. Μπορούμε να δούμε τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρονικών. Θα είμαστε σε θέση να συντονίσουμε τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) μας, να δούμε τα βαλλιστικά, να δούμε πώς πετούν τα βλήματα μας. Αυτό θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε μια καλύτερη μέθοδο λήψης τους. Θα μπορέσουμε επίσης να δημιουργήσουμε ένα σύστημα για την καταστολή των καναλιών ελέγχου που σχετίζονται με το GPS.

-----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#HIMARS

#Ουκρανία

#Wagner

--------------

-Videos animations, maps, used:

1) Информационное агентство Инфорос - https://www.youtube.com/watch?v=GlfCDogEfUQ

==========

For copyright matters please contact us at: [email protected]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News